Šport
107 ogledov

SŽ Olimpija do dragocene zmage

Pustertal SŽ Olimpija Reševalni pas/Twitter
Hokejisti SŽ Olimpije so bili uspešni na drugi tekmi finalne serije Alpske lige.

Hokejisti SŽ Olimpije so v Brunicu proti ekipi HC Pustertal visoko zmagali (2:7) in pred dvema domačima tekmama izid v zmagah izenačili na 1:1.

Prepričljiva zmaga pa povsem ne kaže realnega stanja na igrišču. Ljubljančani še zdaleč niso bili toliko boljši tekmeci, kot kaže končni izid. A so bili zelo učinkoviti, predvsem v obdobju od 26. do 28. minute, ko so v minuti in desetih sekundah dosegli tri gole. Vsi ploščki, ki so jih izstrelili, so praktično končali v mreži, sicer odlični vratar Colin Furlong, ki bi lahko kdaj tudi bolje posredoval, je le zmajeval z glavo.

Varovanci Jureta Vnuka so tekmo začeli nekoliko pogumneje kot dan prej, hkrati pa tudi bolj disciplinirano, z manj prekrški, ki so bili za njih usodni na prvi tekmi. V prvi tretjini taka igra ni prinesla želenega učinka, vratar Žan Us jih je nekajkrat rešil, tudi sami pa so zapravili nekaj priložnosti.

V drugi tretjini pa so v 26. minuti izvedli "blitzkrieg". Najprej je z igralcem več na ledu ploščku pot v mrežo našel Luka Vidmar, nato pa še Žan Jezovšek in Sašo Rajsar. Slednji je v 32. minuti izid povišal na 4:0, tudi Jezovšek se je še enkrat vpisal med strelce, ko je imela Olimpija številčno premoč. Nekaj upanja je utrujenim gostiteljem, ti so igrali četrto tekmo v šestih dneh, še dal gol Dannyja Elliscasisa, a je navijače po protinapadu hitro utišal Žiga Pešut, ki je sam pridrsal pred Furlonga in ga suvereno premagal.

V zadnjem delu je svoj tretji gol na tekmi dosegel Rajsar, Olimpija je še tretjič izkoristila igralca več na igrišču, poraz domačih pa je ublažil Max Oberrauch.

SŽ Olimpija Alpska liga Šport Ljubljančani na prvi tekmi brez gola in z zaostankom v zmagah

Tretja tekma bo v nedeljo v Ljubljani.

HK Jesenice Alpska liga Šport Jeseničanom podaljški odnesli veliko finale

Alpska liga, finale (druga tekma):

Pustertal - SŽ Olimpija 2:7 (0:0, 1:6, 1:1)  /1:1/
Elliscassis 39., Oberrauch 51.; Vidmar 27., Jezovšek 27., 36., Rajsar 28., 33., 44., Pešut 40.

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.