Šport
112 ogledov

Slovenski klub z možnostjo, da se kot feniks dvigne iz pepela do naslova

SŽ Olimpija : Pustertal Reševalni pas/Twitter
Danes se bo končala alpska liga, regionalno hokejsko tekmovanje, v katerem sta v sezoni 2018/19 sodelovala tudi Sij Acroni Jesenice in SŽ Olimpija. Ljubljančani imajo možnost, da zmagajo, saj danes igrajo odločilno sedmo finalno tekmo s Pustertalom. V Brunicu se bo dvoboj začel ob 20. uri.

Do odločilne tekme so ljubljanski hokejisti prišli iz že skoraj izgubljenega položaja. Še v sredo so namreč na peti finalni tekmi v 50. minuti zaostajali z 0:2 in z 1:3 v zmagah. A so se rešili, za izenačenje poskrbeli 24 sekund pred koncem in dobili podaljšek.

Nalet so prenesli na petkovo domačo šesto finalno tekmo, ki so jo pred skorajda polnimi tribunami tivolske dvorane dobili prepričljivo s 6:2 in tako izid v finalu izenačili na 3:3.

SŽ Olimpija Pustertal Video Šport Zmaji ostali živi, odločitev v nedeljo

Pustertal in SŽ Olimpija sta bila sicer že v rednem delu najboljša v alpski ligi, Južnotirolci so končali na prvem, Ljubljančani na drugem mestu, zaradi tega pa imajo prednost domačega terena na odločilni tekmi igralci iz Brunica.

Na prvih štirih finalnih tekmah je trikrat zmagal Brunico (3:0, 6:4 in 4:3 po podaljšku), enkrat pa Olimpija (7:2).

Pustertal SŽ Olimpija | Avtor: Facebook Facebook

Po končanem regionalnem tekmovanju bo na sporedu še končnica domačega prvenstva, ki pa bo tokrat ekspresna, z le dvema tekmama: prva bo v torek na Jesenicah, druga v četrtek v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.