Bottas prejel kazen za povzročeno nesrečo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Finski dirkač je bil kaznovan.
Oglej si celoten članek

Finec Valtteri Bottas, dirkač Mercedesa, ki je na današnji dirki formule 1 na madžarskem Hungaroringu povzročil trčenje v prvem krogu, je dobil kazen pet mest slabšega startnega izhodišča na naslednji preizkušnji konec avgusta v Belgiji.

Vodstvo dirke v Budimpešti je ugotovilo, da je edino Bottas odgovoren za trčenje v prvem zavoju, po katerem so morali dirko prekiniti, poleg Finca pa so predčasno končali še štirje tekmeci, medtem ko je do danes vodilni v SP Max Verstappen s poškodovanim dirkalnikom ob koncu prišel le do desetega mesta.

VN Madžarske Množično trčenje na startu, na koncu presenetljivi zmagovalec

"Slabo sem startal. Kolesa so se zavrtela v prazno, skušal sem nadoknaditi in sem prepozno zaviral. Naenkrat sem se znašel v zadku dirkalnika Landa Norrisa in sledila je zmešnjava. Vsem se opravičujem," je dogajanje povzel Bottas.

Foto: Profimedia Valtteri Bottas

Poleg kazni petih mest nazadovanja je dobil še dve kazenski točki. V posebnem točkovanju namreč v formuli 1 seštevajo napake in kazni dirkačev, če jih v enem letu posameznik zbere 18, mora izpustiti eno dirko. Bottas je zdaj pri 12 kazenskih točkah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.