Šport > Moto športi
2203 ogledov

Bottas prejel kazen za povzročeno nesrečo

Valtteri Bottas Profimedia
Finski dirkač je bil kaznovan.

Finec Valtteri Bottas, dirkač Mercedesa, ki je na današnji dirki formule 1 na madžarskem Hungaroringu povzročil trčenje v prvem krogu, je dobil kazen pet mest slabšega startnega izhodišča na naslednji preizkušnji konec avgusta v Belgiji.

Vodstvo dirke v Budimpešti je ugotovilo, da je edino Bottas odgovoren za trčenje v prvem zavoju, po katerem so morali dirko prekiniti, poleg Finca pa so predčasno končali še štirje tekmeci, medtem ko je do danes vodilni v SP Max Verstappen s poškodovanim dirkalnikom ob koncu prišel le do desetega mesta.

formula 1 VN Madžarske Šport Množično trčenje na startu, na koncu presenetljivi zmagovalec

"Slabo sem startal. Kolesa so se zavrtela v prazno, skušal sem nadoknaditi in sem prepozno zaviral. Naenkrat sem se znašel v zadku dirkalnika Landa Norrisa in sledila je zmešnjava. Vsem se opravičujem," je dogajanje povzel Bottas.

Valtteri Bottas | Avtor: Profimedia Profimedia

Poleg kazni petih mest nazadovanja je dobil še dve kazenski točki. V posebnem točkovanju namreč v formuli 1 seštevajo napake in kazni dirkačev, če jih v enem letu posameznik zbere 18, mora izpustiti eno dirko. Bottas je zdaj pri 12 kazenskih točkah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice