Šport > Moto športi
9592 ogledov

Razkrit še nepoznan detajl o Schumacherju

schumacher hakkinen Epa
Nekdanji športni šef Mercedesa je prvič javno spregovoril o skrivnih pogajanjih z Michaelom Schumacherjem za prestop k McLarnu.

Še preden je Michael Schumacher osvojil prvega od petih zaporednih naslovov prvaka s Ferrarijem (2000-2004), so nemškega dirkača, tedaj dvakratnega prvaka z Benettonom (1994, 1995), poskušali zvabiti k McLarnu, razkriva nekdanji športni šef Mercedesa Norbert Haug. 

Schumacher bi pred več kot dvema desetletjema skoraj postal moštveni kolega velikega rivala Mike Häkkinena, ki je z McLarnom osvojil dva dirkaška naslova v letih 1998 oziroma 1999. Združitev dveh velikih konkurentov bi bila prava poslastica za navijače etlinega dirkaškega športa, a pogajanja na žalost niso obrodila sadov.

schumacher hakkinen | Avtor: Epa Epa
"Schumacherja sem poznal še iz časov, ko je dirkal v razredu formula 1. Takrat sem bil še novinar. Mercedesu se je pridružil še pred mano. Že kot mladinec je bil član njihove ekipe," je povedal Haug.

"Na stezi smo bili veliki tekmeci, v paddocku pa smo se vselej zelo lepo razumeli. Vedno sem se šalil, da bi morali skupaj dirkati. Leta 1998 smo imeli skrivna pogajanja, vendar se nismo dogovorili. Teoretično bi se lahko, vendar nekako nismo prišli skupaj. To ni bilo tako nemogoče, saj je bil McLaren, ki je bil takrat zelo močan, z dirkalnikom Adriana Neweyja zanimiv za vse dirkače. Michael bil lahko že prej postal prvak. Če ne bi bilo tiste nesreče (zlom noge v Silverstonu, op. a.), bi bil prvak že leta 1999. To je bilo čudovito obdobje in čas intenzivnega boja, ki ga lepo simbolizira obračun obeh dirkačev v Spa Francorchampsu leta 2000."

schumacher hakkinen | Avtor: Epa Epa

Häkkinen je v sezoni 1999, v kateri je bil po poškodbi prvega zvezdnika Ferrarija njegov glavni konkurent Eddie Irvine (Ferrari), ubranil naslov svetovnega prvaka, nato pa je sledila petletna prevlada poskočnega konjička.

Schumacher se je Mercedesu pridružil pred sezono 2010, ko se je po večletnem premoru vrnil v formulo 1. V drugem delu kariere ni bil tako uspešen kot v prvem, je pa bo besedah Hauga pomagal tlakovati pot v dominantno ero srebrne puščice.

"Schumacher je res poseben fant. Znal se je zabavati, trdo delati, paziti na druge. Mehanike in celo njihove otroke je poznal po imenih. Saj poznate te zgodbe. Vse je res. Zelo ga cenim. Imam lepe spomine nanj," je dodal Haug.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.