Šport > Moto športi
8427 ogledov

Mercedes šokiral strokovnjake: "Ste že kdaj videli kaj takšnega?"

bottas hamilton Profimedia
Sedemkratni svetovni prvak Lewis Hamilton je na VN Avstrije doživel nov udarec v lovu na rekordno osmo lovoriko.

Lewis Hamilton (Mercedes) je moral na VN Avstrije znova priznati premoč Maxu Verstappnu (Red Bull), ki tako postaja glavni favorit za osvojitev dirkaške krone. Britančeva suša zdaj traja že pet zaporednih dirk, potem ko je uvodoma dobil kar tri od prvih štirih preizkušenj sezone.

Za nameček mu jo je v Spielbergu zagodel že dirkalnik, zaradi katerega je z drugega mesta nazadoval na četrto in izgubil še nekaj pomembnih točk v boju z dirkačem Red Bulla.

"Že pred dirko sem povedal, da bomo Maxa zelo težko premagali. Težko mi je bilo, ko sem v zadnjem delu dirkalnika izgubil toliko podtlaka, zaradi česar nisem uspel zadržati drugega mesta. Izgubil sem veliko točk," je povedal sedemkratni svetovni prvak.

bottas hamilton | Avtor: Profimedia Profimedia
Mercedes je ob tegobah Hamiltona prižgal zeleno luč Valtteriju Bottasu za prehitevanje moštvenega kolega. S tem je Britanec postal ranljiv tudi za Landa Norrisa, ki se je uspel prebiti na stopničke.

Taktika srebrnih, ki so z ukazi iz garaže že večkrat krojili vrstni red Hamiltona in Bottasa, je močno presenetila komentatorja Jolyona Palmerja, ki meni, da je Mercedes že obupal nad dirkaškim naslovom "Kar zadeva dirkaško razvrstitev, so izgubili veliko točk. Mislim, da je Mercedes s tem pomahal z belo zastavo. Osredotočili se bodo na konstruktorski naslov. Ena stvar je Bottasu dovoliti napad, nekaj povsem drugega pa je zrežirati Hamiltonov umik. Kdaj se je kandidat za naslov prvaka nazadnje umaknil številki dve? Še nikoli," je prepričan Palmer.

Hamilton se je takoj po dirki oglasil na družbenih omrežjih, kjer je zapisal: "V takšnih trenutkih moramo ostati zbrani in odločni. Predaja ne pride v poštev. Borili se bomo do konca. Zadnjih pet dirk ni bilo lahkih, vendar verjamemo, da se bomo pobrali."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.