Bottas priletel v zid, Red Bull najhitrejši

Foto: twitter Valtteri Bottas
V kvalifikacijah za Veliko nagrado Mehike je bil najhitrejši dirkač Red Bulla Max Verstappen.
Oglej si celoten članek

Na dirki formule 1 v Mehiki bo v nedeljo s prvega startnega mesta začel Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). V kvalifikacijah je drugo izhodišče dosegel Monačan Charles Leclerc, tretji je bil še en Ferrarijev dirkač Nemec Sebastian Vettel. Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), ki lahko že v Mehiki potrdi letošnji naslov, je bil v kvalifikacijah četrti.

Njegov edini tekmec v boju za naslov je moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas, ki pa je današnje kvalifikacije končal s trčenjem v zaščitne ograde in bil le šesti. Mercedesova dirkača sta edina, ki se še borita za letošnji naslov. Vsi drugi tekmeci so zaostali že preveč. Po 17 dirkah ima Hamilton 338 točk, Bottas pa 274.

Formula 1 V nedeljo je lahko že znan svetovni prvak

Hamilton lahko tako do novega naslova pride že v nedeljo zvečer v Ciudadu de Mexicu, če bo dirko končal s 14 točkami več kot Bottas. Za Britanca bi bil letošnji naslov šesti v karieri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.