Šport > Moto športi
784 ogledov

Bottas priletel v zid, Red Bull najhitrejši

Valtteri Bottas twitter
V kvalifikacijah za Veliko nagrado Mehike je bil najhitrejši dirkač Red Bulla Max Verstappen.

Na dirki formule 1 v Mehiki bo v nedeljo s prvega startnega mesta začel Nizozemec Max Verstappen (Red Bull). V kvalifikacijah je drugo izhodišče dosegel Monačan Charles Leclerc, tretji je bil še en Ferrarijev dirkač Nemec Sebastian Vettel. Britanec Lewis Hamilton (Mercedes), ki lahko že v Mehiki potrdi letošnji naslov, je bil v kvalifikacijah četrti.

Njegov edini tekmec v boju za naslov je moštveni sotekmovalec Finec Valtteri Bottas, ki pa je današnje kvalifikacije končal s trčenjem v zaščitne ograde in bil le šesti. Mercedesova dirkača sta edina, ki se še borita za letošnji naslov. Vsi drugi tekmeci so zaostali že preveč. Po 17 dirkah ima Hamilton 338 točk, Bottas pa 274.

Lewis Hamilton Formula 1 Šport V nedeljo je lahko že znan svetovni prvak

Hamilton lahko tako do novega naslova pride že v nedeljo zvečer v Ciudadu de Mexicu, če bo dirko končal s 14 točkami več kot Bottas. Za Britanca bi bil letošnji naslov šesti v karieri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice