Šport > Moto športi
550 ogledov

Svetovni prvak razočaran nad svetom

Lewis Hamilton
Najboljši dirkač na svetu Lewis Hamilton je zaskrbljen nad prihodnostjo človeške rase.

Svetovni prvak v formuli 1 Britanec Lewis Hamilton je na družbenih omrežjih izrazil razočaranje nad razmerami v svetu. Kot je zapisal, ga trenutno stanje občasno spravlja v obup, rešitev za človeštvo pa po njegovem leži v kakovostnem izobraževanju.

"Zelo sem žalosten, ko razmišljam o tem, kam ta svet pelje," je po poročanju britanskega BBC zapisal v objavi na Instagramu, pri čemer je opozoril, da je "izumrtje naše vrste vse bolj verjetno zaradi prekomerne uporabe naravnih virov".

Priznal je, da ga to občasno spravlja v obup, saj se težko sprijazni, da je svet tako "zmešan". Kot odgovor na marsikatero sodobno težavo je ponudil kakovostno izobrazbo. "Sam sem potreboval 32 let, da sem bolje razumel, kako moja dejanja vplivajo na ta svet."

schumacher Veliki rival Šport "Schumacher je imel dva obraza. Nisem ga obiskal."

Petkratni svetovni prvak je ob tem izpostavil okoljsko problematiko, pri čemer se je zavzel za veganstvo. "Postanite vegani, to je edini pravi način, da rešimo naš planet."

Hamilton je v zadnjem obdobju v želji, da bi postal bolj okolju prijazen, prodal svoje zasebno letalo in odprl verigo verigo veganskih restavracij. Na družbenih omrežjih pa vse bolj objavlja zapise, povezane z okoljskimi vprašanji, še poroča BBC.

leclerc Je ta normalen? Šport Norec! Poglejte, kaj je počel dirkač Ferrarija pri 300 km/h

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.