Šport > Moto športi
5307 ogledov

Dokaz, kako žalostna je formula 1

sergio perez Epa Sergio Pérez.
Dolgoletni član elitnega dirkaškega športa je še vedno brez sedeža za prihajajočo sezono.

Sergio Pérez (Racing Point) obžaluje situacijo, v kateri se je znašel njegov nekdanji moštveni kolega Nico Hülkenberg

Lewis Hamilton Predlagal rešitev Šport Svetovni prvak razočaran nad svetom

Nemški dirkač z dologletnimi izkušnjami v F1, kjer brez premora prisoten že od leta 2010, je še vedno brez sedeža za prihajajočo sezono in nič ne kaže, da bi se to lahko spremenilo.

Hülkenberg, dirkač Renaulta, v sezoni 2020 ne bo član francoskega moštva, ki je že potrdilo dirkaški par Daniel Ricciardo / Esteban Ocon.

Prostih sedežev ni več veliko, saj imajo nepotrjene zasedbe samo tri moštva - Williams, Alfa Romeo in Toro Rosso.

nico hulkenberg | Avtor: Epa Epa
Vse bolj se zdi, da se Nemčev čas počasi izteka, Pérez pa meni, da je to odraz trenutnega stanja v formuli 1, kjer so okoliščine, kot je denimo finančno zaledje, pomembnejše od dirkaškega talenta.

"Zelo bom razočaran, saj je to samo še en dokaz, kako žalostna je v resnici formul 1, kjer talent in rezultati ne pomenijo prav veliko," je povedal Mehičan. 

"Odločitve se sprejemajo na podlagi različnih faktorjev, tudi političnih, na katere pa dirkač ne more vplivati. Hülkenberg bi se moral sam odločiti, ali želi nadaljevati," je dodal.

Bi me rad ubil? Šport Ko je želel Schumacher 'odtrgati glavo' Coulthardu

Hülkenberg je v seštevku sezone konkurenčen Ricciardu, za katerim ima le sedem točk zaostanka. "Vsi vemo, kako dober dirkač je Nico. Po mojem bi mu morali dovoliti, da se sam odloči, ali želi nadaljevati, saj gre za enega najboljših dirkačev v karavani," je poudaril Pérez.

nico hulkenberg | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.