Bottas v nedeljo neposlušen, dan zatem zamenjal ekipo

Foto: Epa
Foto: Epa
Po kontroverzni nedelji je vzniknila vest o selitvi.
Oglej si celoten članek

Finski dirkač formule 1 Valtteri Bottas zapušča moštvo Mercedesa in je z ekipo Alfa Romeo podpisal večletno pogodbo, so danes sporočili iz tega moštva.

S tem se je za sezono 2022 sprostilo mesto pri Mercedesu za 23-letnega Britanca Georgea Russella, da se bo pridružil Britancu Lewisu Hamiltonu.

Bottas bo pri Alfi zamenjal 41-letnega rojaka Kimija Räikkönena, ki bo konec sezone končal kariero v svetovnem prvenstvu F1.

Dvaintridesetletni Bottas peto sezono dirka za Mercedes, a se nikoli ni mogel otresti vloge pomočnika svetovnega prvaka Hamiltona. V karieri je osvojil devet dirk za veliko nagrado.

V nedeljo je na VN Nizozemske ignoriral ukaze moštva in postavil najhitrejši čas kroga. V zadnjem krogu mu je dodatno točkovno bero nato vendarle speljal kolega Hamilton.

F1 Verstappen pred domačim pragom vrgel rokavico Hamiltonu

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.