Braga in Anderlecht v Ligi prvakov

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Po povratnih tekmah 4. kola kvalifikacij za nogometno Ligo prvakov je znanih prvih pet ekip, ki so se preko "play-offa" prebile v skupinski del. To so Dinamo Zagreb, ki je izločil Maribor, Bate Borisov, Malaga, Anderlecht in Braga, ki si je napredovanje zagotovil po streljanju enajstmetrovk.
Oglej si celoten članek

Mariborčani so v Ljudskem vrtu pričakali zagrebški Dinamo, a si na povratni tekmi niso priigrali napredovanja v skupinski del Lige prvakov. Za hrvaško ekipo je v 12. minuti zadel Tonel, mariborska ekipa pa bo evropsko pot tako nadaljevala v skupinskem delu Evropske lige. Dinamo, ki je prvo tekmo dobil z 2:1, se je v Ligo prvakov uvrstil drugič zapored.

Braga in Udinese sta pred tednom dni na Portugalskem igrala 1:1, tudi na povratni tekmi pa je bil rezultat po rednem delu enak. Udinese je z zadetkom Pabla Armera v 25. minuti prišel v vodstvo, v 72. minuti pa je za izenačenje poskrbel Ruben Micael. Po dveh podaljških je izid ostal nespremenjen, po streljanju enajstmetrovk pa so bili uspešnejši Portugalci.

Za Hapoel Kirjat Schmono je v 67. minuti mrežo zatresel Laszlo Lencse, ki je zadel iz prostega strela, v sodnikovem podaljšku rednega dela pa je rezultat po protinapadu beloruske ekipe izenačil Aleksandr Pavlov. Prva tekma se je pred tednom dni končala z 2:0 v korist Belorusov. Belgijskemu Anderlechtu sta skupinski del LP priigrala Dieudonne Mbokani, ki je zadel v 81. minuti, osem minut kasneje pa je srečanje dokončno odločil Oleksandr Jakovenko. Limassol je sicer prvo tekmo pred tednom dni dobil z 2:1. Pred tednom dni si je prednost z 2:0 priigrala Malaga, tokrat pa je Panathinaikos na svoji zelenici s Španci igral 0:0 in Malaga se je uvrstila v LP.

V sredo bo na sporedu še pet tekem. Dinamo Kijev je prvo tekmo proti Borussii Mönchengladbachu dobil s 3:1, Celtic je z 2:0 odpravil Helsingborg, Cluj je z 2:1 premagal Basel, moskovski Spartak je na domačem igrišču z 2:1 premagal Fenerbahče, Lille pa je na gostovanju pri Koebenhavnu izgubil z 0:1.

Izidi, v poševnicah je izid prve tekme:

Maribor - *Dinamo Zagreb 0:1 (0:1) /1:2 (1:1)/
Hapoel Kirjat Schmona : *Bate Borisov 1:1 (0:0)   /0:2 (0:1)/
Panathinaikos Atene : *Malaga 0:0 (0:0)   /0:2 (0:2)/
*Anderlecht : Limassol 2:0 (0:0)   /1:2 (0:1)/
Udinese : *Braga 1:2 (1:0, 1:1, 1:1)   /1:1 (1:0)/

Sreda, 29. avgusta, 20.45:
Dinamo Kijev - Borussia Mönchengladbach /3:1 (2:1)/
Celtic Glasgow - Helsingborg 2:0 /(1:0)/
Cluj - Basel 2:1 /(0:1)/
Fenerbahče - Spartak Moskva 1:2 /(0:0)/
Lille - Koebenhavn /0:1 (0:1)/

*moštvo, ki je napredovalo

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.