Šport > Nogomet
50 ogledov

Braga in Anderlecht v Ligi prvakov

oleksandr yakovenko jakovenko Reuters
Po povratnih tekmah 4. kola kvalifikacij za nogometno Ligo prvakov je znanih prvih pet ekip, ki so se preko "play-offa" prebile v skupinski del. To so Dinamo Zagreb, ki je izločil Maribor, Bate Borisov, Malaga, Anderlecht in Braga, ki si je napredovanje zagotovil po streljanju enajstmetrovk.

Mariborčani so v Ljudskem vrtu pričakali zagrebški Dinamo, a si na povratni tekmi niso priigrali napredovanja v skupinski del Lige prvakov. Za hrvaško ekipo je v 12. minuti zadel Tonel, mariborska ekipa pa bo evropsko pot tako nadaljevala v skupinskem delu Evropske lige. Dinamo, ki je prvo tekmo dobil z 2:1, se je v Ligo prvakov uvrstil drugič zapored.

Braga in Udinese sta pred tednom dni na Portugalskem igrala 1:1, tudi na povratni tekmi pa je bil rezultat po rednem delu enak. Udinese je z zadetkom Pabla Armera v 25. minuti prišel v vodstvo, v 72. minuti pa je za izenačenje poskrbel Ruben Micael. Po dveh podaljških je izid ostal nespremenjen, po streljanju enajstmetrovk pa so bili uspešnejši Portugalci.

Za Hapoel Kirjat Schmono je v 67. minuti mrežo zatresel Laszlo Lencse, ki je zadel iz prostega strela, v sodnikovem podaljšku rednega dela pa je rezultat po protinapadu beloruske ekipe izenačil Aleksandr Pavlov. Prva tekma se je pred tednom dni končala z 2:0 v korist Belorusov. Belgijskemu Anderlechtu sta skupinski del LP priigrala Dieudonne Mbokani, ki je zadel v 81. minuti, osem minut kasneje pa je srečanje dokončno odločil Oleksandr Jakovenko. Limassol je sicer prvo tekmo pred tednom dni dobil z 2:1. Pred tednom dni si je prednost z 2:0 priigrala Malaga, tokrat pa je Panathinaikos na svoji zelenici s Španci igral 0:0 in Malaga se je uvrstila v LP.

V sredo bo na sporedu še pet tekem. Dinamo Kijev je prvo tekmo proti Borussii Mönchengladbachu dobil s 3:1, Celtic je z 2:0 odpravil Helsingborg, Cluj je z 2:1 premagal Basel, moskovski Spartak je na domačem igrišču z 2:1 premagal Fenerbahče, Lille pa je na gostovanju pri Koebenhavnu izgubil z 0:1.

Izidi, v poševnicah je izid prve tekme:

Maribor - *Dinamo Zagreb 0:1 (0:1) /1:2 (1:1)/
Hapoel Kirjat Schmona : *Bate Borisov 1:1 (0:0)   /0:2 (0:1)/
Panathinaikos Atene : *Malaga 0:0 (0:0)   /0:2 (0:2)/
*Anderlecht : Limassol 2:0 (0:0)   /1:2 (0:1)/
Udinese : *Braga 1:2 (1:0, 1:1, 1:1)   /1:1 (1:0)/

Sreda, 29. avgusta, 20.45:
Dinamo Kijev - Borussia Mönchengladbach /3:1 (2:1)/
Celtic Glasgow - Helsingborg 2:0 /(1:0)/
Cluj - Basel 2:1 /(0:1)/
Fenerbahče - Spartak Moskva 1:2 /(0:0)/
Lille - Koebenhavn /0:1 (0:1)/

*moštvo, ki je napredovalo

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.