Šport > Nogomet
21 ogledov

Dinamo naprej, sodnikom žvižgi

berić dinamo maribor
1/26
Anže Petkovšek
Zagrebški Dinamo se je uvrstil v Ligo prvakov, potem ko je tudi v Ljudskem vrtu premagal Maribor, tokrat z 1:0. Videti je bilo, da tudi s sodniško pomočjo. Slovenski državni prvaki bodo vseeno igrali v skupinskem delu Evropske lige.

"Na fante sem ponosen, hvala tudi fantastični publiki. Videlo se je, da nismo sproščeni, manjkala je natančnost pri podajah in zaključkih. Morda bi se še lahko kaj obrnilo, ko smo zabili gol, ki ga je sodnik razveljavil, a to očitno ni bil naš večer. Je pa to, da nismo bili bolj nevarni, zasluga izjemno kakovostnega nasprotnika,” je bil po tekmi razočaran trener Maribora Darko Milanič.

Sumljivi zadetek Dinama

Edina sprememba pri Mariborčanih glede na prvo tekmo je bil Martin Milec, ki je zasedel mesto ob desni stranski črti namesto Nejca Potokarja. Pri Dinamu sta iz prve enajsterice izpadla Jerko Leko in Ante Rukavina, ki sta ju zamenjala Luis Ibanez in Fatos Beqiraj. Dvoboj se je po pričakovanjih začel bolj previdno z obeh strani, v prvih desetih minutah nismo videli izrazitejših priložnosti. Prvi so resneje zapretili Zagrebčani, udarec Dujeta Čopa z okrog 20 metrov je Jasmin Handanović odbil v kot. Po kotu pa šok za domače navijače, po zmedi pred domačim golom je v 12. minuti Dinamo v vodstvo povedel Tonel. Domači so se pritoževali, da je bila pred strelom žoga že izven igrišča - v golavtu.

maribor dinamo  | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Zatem je Maribor prevzel kontrolo nad sredino igrišča in nad posestjo žoge, gostje so se osredotočili na čvrsto obrambo in hitre prehode v napad. A kmalu so se tudi Zagrebčani otresli pritiska in sami povezali več podaj in s tem umirili vijoličaste, ki pa so zapretili po predložku Agima Ibraimija v 37. minuti, a slabo posredovanje Ivana Kelave je ostalo neizkoriščeno. Prvi polčas se je tako končal z izidom 0:1 v korist gostov iz hrvaške prestolnice.

Španci, kaj je to prednost?

Drugi polčas je glede priložnosti "odprl" Duje Čop z močnim strelom, ki ga je Jasmin Handanović odbil, Maribor je odgovoril že minuto kasneje, ko je Aleš Mejač po podaji Agima Ibraimija prišel v kazenski prostor, a so njegov predložek blokirali gostujoči branilci. V 57. minuti je po dolgi mariborski akciji Marcos Tavares na robu kazenskega prostora našel Roberta Berića, ki si je žogo namestil na desno nogo, a sprožil preko gola gostov. Dinamo je razumljivo strnil vrste na svoji polovici, domači pa vse sile usmerili v napad, na levem boku je aktiven predvsem Aleš Mejač.

V 61. minuti smo videli lep poizkus Aleša Mertlja, ki je zletel čez prečko, štiri minute kasneje pa se je po napaki domačih sam pred Handanovićem znašel Sammir, ga skušal premagati z lobom, a je domači vratar njegovo namero prebral. V 70. minuti je z roba kazenskega prostora močno sprožil Goran Cvijanović, Ivan Kelava pa je njegov strel odbil. Le dve minuti kasneje se je Ljudski vrt že veselil po zadetku Mejača, a je španski sodnik Fernandez Borbalan zapiskal prekršek nad Mezgo, še preden so domači zatresli mrežo, ko bi lahko pustil prednost. Slabih pet minut zatem je po levi strani dobro prodrl Milan Badelj, po njegovi podaji je Duje Čop zadel prečko. V 85. minuti je Arghus prejel rdeči karton, ko je kot zadnji igralec v obrambi podrl Čopa po protinapadu Dinama.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 4. kolo:

Maribor : Dinamo Zagreb 0:1 (0:1) /1:3/
Tonel (12)
RK: Arghus (Maribor, 85)

*v poševnicah je skupni izid

Komentarjev 12
  • drmr1980 17:59 29.avgust 2012.

    Prav tako tudi Mariboru...Če bo ta sodnik tako sodil proti Realu v La Ligi, ga bo Morinjo živega razstrgal in požru!

  • drmr1980 17:58 29.avgust 2012.

    Dinamo NI velik klub...

  • drmr1980 17:57 29.avgust 2012.

    Odkar komentirata Obreza končno spet gledam tekme na Slovenskih televizijah, ne razumem, kaj je narobe, če sta pristranska, saj so v ostalih državah tudi, na Hrvaških pa sploh...Pljuvate samo nacionalistični zakompleksanci!