Šport > Nogomet
22 ogledov

Zanesljivi zmagi Celtica in Dinama iz Kijeva

celtic glasgow EPA
Končanih je prvih pet obračunov kvalifikacij 4. predkola za Ligo prvakov. Prvi se je zmage veselil moskovski Spartak (2:1), z identičnim rezultatom pa so slavili tudi nogometaši Cluja. Najbolj prepričljiva sta bila Dinamo Kijev, ki je zmagal s 3:1, in Celtic Glasgow (2:0).

Končane so prve tekme 4. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov. Lepo prednost sta si v gosteh priigrala kluba Celtic Rangers (2:0) in Dinamo Kijev (3:1). Z minimalno prednostjo enega gola se bodo na povratno tekmo podali nogometaši Spartaka (2:1), Cluja (2:1) in Köbenhavna (1:0). Brez zadetka sta na prvi tekmi ostali ekipi Basela in Helsingborgsa.

Celtic si je v gosteh pri Helsingborgu priigral prednost z 2:0. Gola za škotske prvake sta dosegla Kris Commons in Giorgios Samaras. Pri Dinamu, ki je Borussio v Mönchengladbachu porazil s 3:1, pa sta zadela Taras Mihalik in Andrej Jarmolenko, Luuk de Jong pa je zabil avtogol. Pri Nemcih je bil uspešen Finec Alexander Ring.

Na domačem igrišču si je rahlo prednost priigral moskovski Spartak. Ta je z 2:1 (0:0) premagal turški Fenerbahče. Za Ruse sta gola dosegla Emmanuel Emenike in Dimitrij Kombarov, pomemben zadetek v gosteh pa je za Turke zabil Dirk Kuyt.

Precej boljši izid za povratni obračun si je priigral Cluj, ki je v Baslu zmagal z 2:1. Oba gola za Romune je zabil Senegalec Modou Sougou. Domače upe še vzbuja zadetek Marca Strellerja. Zelo zanimiva bo povratna tekma med Köbenhavnom in Lillom, Danci so uvodni del dvoboja dobili z golom Brazilca Cesarja Santina.

Kvalifikacije za Ligo prvakov, 4. predkolo:

FC Spartak Moskva : Fenerbahče 2:1 (0:0)
Emenike (59), Kuyt (65), Kombarov 69)

FC Basel: CFR Cluj 1:2 (1:0)
Streller (44), Sougou (66, 71)

FC Kopenhagen : OSC Lille 1:0 (1:0)
Santin (38)

Helsingborgs IF : Celtic Glasgow 0:2 (0:1)
Commons (2), Samaras (75)

Borussia Mönchengladbach : FC Dinamo Kijev 1:3 (1:2)
Ring (13), Mikhalik (28), Jarmolenko (36), Yong (81)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.