Šport > Nogomet
17 ogledov

''Dinamo je favorit, a mi bomo pritiskali''

milanič zahovič maribor dudelange Saša Despot
Pred tekmo 4. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov med Mariborom in Dinamom so v hrvaškem taboru optimistični. Trener vijoličastih Darko Milanič vlogo favorita pripisuje Dinamu, a obljublja ogorčen boj. V Zagrebu pa se soočajo z jezo navijačev, ki so imeli težave pri nakupu vstopnic.

V mariborskem taboru so pripravljeni na sredin obračun 4. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov, kjer bodo nastopili proti zagrebškemu Dinamu. Svoje občutke pred tekmo je na tiskovni konferenci strnil trener Maribora Darko Milanič. ''Dinamo ima vrhunske igralce evropskega formata, a mi smo se kalili v evropski ligi,'' je povedal trener slovenskih državnih prvakov. ''Zelo je vroče, še bolj kot v Mariboru. Igrati moramo tako, kot znamo. Pripravljali smo se na enak način kot na vse druge tekme,'' je dodal Milanič. ''Dinamo je favorit. Ima daljšo tradicijo, boljšo ekipo in izkušnje v Ligi prvakov. Oni so rekli, da je Maribor za njih dober žreb. Enako velja za nas. Za nogometno javnost je to zagotovo najbolj zanimiv žreb. Moramo igrati hrabro in kolektivno in na terenu se bo videlo, kdo je favorit na mestu,'' je zaključil trener vijoličastih.

Darko Milani%C4%8D Milanic trener | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
V Zagrebu so trenutno temperature zelo visoke, kar ne odgovarja našim nogometašem. Na srečo bo tekma na sporedu v večernih urah, kar je pozdravil tudi napadalec Robert Berić. ''Dobro je, da je tekma na sporedu kasneje, saj upam, da bodo temperature nižje,'' je povedal nogometaš Maribora in dodal: ''V Zagrebu bo težko priti do priložnosti. Naš motiv je Liga prvakov in cilj je, da se traj uvrstimo preko Dinama.''

O naboju, ki spremlja sosedski obračun med Slovenijo in Hrvaško, je spregovoril Aleš Mertelj: ''V okolici je mogoče občutiti pritisk, v medijih izpostavljanje pomena sosedskega dvoboja, tudi opisovanje kot zgodovinskega. Toda z mislimi smo le pri tem, kako izkoristiti svoje dobre značilnosti in biti dobri na igrišču. Zavedamo se, da ko enkrat greš na igrišče, je prisotna le želja, da premagaš nasprotnika. Pa naj bo to sosed ali kdorkoli,'' je zatrdil Mertelj in dodal, da taktiziranja ne bo: ''Ne trgujemo, ampak igramo nogomet. Želimo zmagati, nikdar vnaprej ne razmišljamo, da bi igrali neodločeno.''

Čačić: ''O Mariboru vemo vse in oni vedo vse o nas''

V hrvaškem taboru so pred tekmo optimistični in zaupajo v svoje možnosti za zmago. ''Maribor čakamo v dobrem in zmagovalnem duhu. Pozabiti moramo na nesoglasja, ker gre za Ligo prvakov, in to je dobro za hrvaški nogomet,'' je na tiskovni konferenci povedal Čačić, ki se zaveda, da bo za napredovanje potrebno dobro odigrati na obeh tekmah. ''Ne verjamem, da bomo vse postorili na prvi tekmi. Pomembno je, da jo dobimo in to nam bo dalo zagon za povratno tekmo v Sloveniji. O Mariboru vemo vse in oni vedo vse o nas, zato presenečenj ne bo. Oni so disciplinirana in kompakta ekipa, a mi znamo na to odgovoriti. Na obračun se pripravljamo, kot da gre za eno samo tekmo. Kljub temu bomo po prvem obračunu težko rekli, da je delo končano,'' je dodal trener Dinama.

Prijetno in samozavestno vzdušje prevladuje tudi med igralci, ki se nadejajo dobrega rezultata. ''Ozačje v ekipi je odlično. Rešili smo se na težkih gostovanjih, zdaj sledi Maribor. Pokazali smo karakter in postajamo vedno boljši. Pričakujem, da nam bo uspel dober rezultat. Pozivam vse navijače, da nas pridejo podpirat,'' je povedal vratar Dinama Ivan Kelava.

Osemletnik omedlel pri čakanju na vstopnico

Dinamo Maribor vstopnice | Avtor: Pixsell Pixsell
O hitri prodaji vstopnic za ogled obračuna med Mariborom in Dinamom smo že pisali, portal 24sata pa poroča o jeznem ljubitelju nogometa, ki ni smel istočasno kupiti vstopnice zase in za svojega sina. Pravila namreč določajo, da je potrebno na blagajni pokazati osebno izkaznico, oziroma v primeru otrok rojstni list. Ker ga nesrečni gospod ni imel, je moral kar dvakrat čakati v vrsti, ki je bila dolga 300m. V vročih vremenskih pogojih je njegov sin omedlel in končal v bolnišnici. ''Nikoli več na Dinamo v spremstvu družine,'' je zapisal jezni bralec. Oglasil pa se je še en razočarani navijač: ''Rojstni list in osebna izkaznica? Tako želijo privabiti družine na ogled tekme? Da jih ni sram!'' je zapisal. Stroga pravila so v hrvaškem klubu uvedli zaradi nadzora Uefe, kateri želijo pokazati, da storijo vse za varnost svojih obiskovalcev.

Komentarjev 3
  • vladek 14:17 22.avgust 2012.

    Zahovič,sodnik je iz Turčije.Sigurno bo navijal za Dinamo.Pojdi se takoj pritožit,ker če se tekma začne,bo prepozmo.

  • vladek 06:55 22.avgust 2012.

    Čuvaj se psa ki ne laja.Takšni so Mariborčani.Te govorancije so iz samega straha,Čudno da Zahović ni začel kritizirat sodnike.

  • vico 23:10 21.avgust 2012.

    ne maram ne ega ne drugega,sam naj gre t bolsi naprej.bbb