Šport > Nogomet
28 ogledov

Pavlović: "Dinamo ne bo podcenjeval Maribora"

Bo Zoran Pavlović še teptal travo Ljudskega vrta? Žurnal24 main
Dan pred prvo tekmo 4. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov med Dinamom in Mariborom smo se pogovarjali z nekdanjim slovenskim reprezentantom Zoranom Pavlovićem, ki je pečat pustil tako na Maksimirju kot v Ljudskem vrtu.

Danes 36-letni Zoran Pavlović je eden redkih Slovencev, ki je dobil priložnost v dresu Dinama in navduševal gledalce na Maksimirju. Vezist z močnim strelom je v prestolnici hrvaške nastopal med letoma 1999 in 2001 in tako več kot odlično pozna tamkajšnje razmere. Pavlović pa je neizbrisen pečat pustil tudi v Mariboru, kjer je igral v letih 2008 in 2009. Dan pred prvo tekmo 4. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov smo poklicali nekdanjega slovenskega reprezentanta in z njim na kratko pokramljali o vedno napetem sosedskem obračunu.

Kaj pričakujete od prvega srečanja v Zagrebu?
Pričakujem predvsem dobro tekmo in veliko zadetkov. Upam, da na tekmi ne bo večjih izgredov, saj navijači obeh ekip lahko poskrbijo za neljube dogodke. Mariborčani sicer verjetno ne bodo imeli veliko priložnosti, saj bo za varovanje odlično poskrbljeno. Sem pa v prvi vrsti tukaj mislil na domače Bad Blue Boyse, ki so eni boljših navijačev, ko je vse v najlepšem redu, a lahko gredo tudi v določene skrajnosti, če tekma ne gre po njihovem okusu. Res si predvsem želim, da bi se odigrala kvalitetna tekma, da bi videli nekaj zadetkov in da bi gledalci na stadionu in pred malimi zasloni uživali v dobri nogometni predstavi.

Kdo je vaš favorit?
Favorit je zagotovo Dinamo. Po izkušnjah, po ekipi, po velikosti kluba. Dinamo je Dinamo. Ni favorit samo proti Mariboru, ampak je že nekaj časa na območju nekdanje skupne države klub, ki je daleč pred vsemi v vseh pogledih, tako v organizacijskem kot finančnem. Ima kvalitetno ekipo, kvalitetne tujce, kvalitetno je voden. Vloga favorita je na njihovi strani, ampak to ne pomeni, da favoriti zmagujejo vedno. Zagotovo bodo to morali potrditi tudi na igrišču, saj se  Mariborčani lahko kosajo z Dinamom.

Maribor Club Brugge Evropska liga Tavares | Avtor: EPA EPA
V javnosti prevladuje mnenje, da ima Dinamo boljše posameznike, Maribor pa boljšo ekipo. Se strinjate s tem?
No, ja. Maribor ima ekipo, ki je v prvi vrsti odvisna od Tavaresa, ki je najboljši posameznik moštva. Tukaj sta še Mezga in Ibraimi, od teh treh igralcev je odvisno marsikaj. Če bodo oni trije imeli svoje dan, je vse mogoče. Če pa bosta dva od teh treh zatajila, bo to zagotovo težava za Mariborčane.

Kaj pa Dinamo?
Dinamo ima dobro, izkušeno ekipo. Imajo kvalitetne tujce, nekaj hrvaških reprezentantov, igralce, ki imajo že veliko izkušenj z igranjem v tujini. Zraven so tudi mladi nadarjeni hrvaški igralci, tu mislim predvsem kapetana Badelja in Kovačića. Nevarni so predvsem iz protinapadov, saj imajo hitre napadalce. Tu je še robustni Bečiraj, lucidni Sammir. Nevarnost preti z vseh koncev, Mariborčani bodo morali biti zelo pozorni, kajti hiter zadetek lahko marsikaj spremeni.

Ali morda s strani Dinama pričakujete podcenjevanje?
Ne verjamem. Osebno mislim, da Dinamo zagotovo ne podcenjuje Maribora. Ker igralcem to ni dovoljeno s strani uprave in trenerja, saj vedo, da Maribor ni 'neka leva' ekipa. Vsaka ekipa, ki pride do tega, da je le še eno stopničko oddaljena od Lige prvakov, je vredna spoštovanja. Maribor je letos in v preteklih letih izločil ekipe, ki so vredne spoštovanja, tako da menim, da Dinamo v nobenem primeru ne podcenjuje Maribora. Tudi denarni vložek je zelo velik in za obe ekipi pomeni veliko.

Verjetno pa se strinjate, da bi Dinamo težje prenesel izpad proti Mariboru kot obratno?
Zagotovo, zagotovo. Za Dinamo bi bila večja tragedija, če izpade. V tem trenutku je Dinamo favorit in od njih vsi pričakujejo, da bodo napredovali. So pod imperativom zmage.

Za koga boste vi stiskali pesti – ali si želite predvsem dobrega nogometa, kot ste omenili na začetku?
Oba kluba sta moja, v obeh klubih sem igral. V čast mi je bilo, da sem igral v Dinamu, ki je velik klub. Na drugi strani so Mariborčani, za katere bi bolj želel, da se uvrstijo naprej, ker Dinamo je zadnja leta vseskozi prisoten na evropski sceni in je finančno zagotovo močnejši klub ter tako ne potrebuje teh milijonov kot Maribor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.