Šport > Nogomet
27 ogledov

Vijoličasta invazija na Zagreb

viole celje maribor pokal finale stožice Boštjan Tacol
Nogometaše Maribora le še zagrebški Dinamo loči od druge uvrstitve v Ligo prvakov. Vijoličasti bodo imeli tudi na prvi tekmi v hrvaški prestolnici bučno podporo s tribun. Na Maksimiru bo prek tisoč pristašev vijoličastih.

"Samo en je klub, samo ena čast, samo ti si naš, gremo Maribor," bo v sredo odmevalo z južne tribune Maksimirja, ki bo gostil prvo tekmo četrtega predkola kvalifikacij za Ligo prvakov med Dinamom in Mariborom. Aktualni slovenski prvaki, ki so za mirno pot k sosedom konec tedna z 2:1 ugnali Domžale, se tako lahko zanesejo na pomoč svojih najzvestejših navijačev. "Ni več dvoma, da se v sredo obeta prava invazija v vijoličastem. Na stadionu Maksimir bo naše nogometaše spodbujalo več kot tisoč navijačev, dosedanji odziv kaže, da bo tamkajšnja južna tribuna vijoličasto obarvana," so Mariborčani zapisali na uradni spletni strani.

Dinamo je Mariboru namenil 1.500 vstopnic, ki pa jih je iz dneva v dan manj. Organiziran ogled tekme pripravljajo v klub. Na pot se lahko odpravite z avtobusom ali vlakom. Na vlaku bo prostora za 700 potnikov (prijave zbirajo do torka v Vijol'čni bajti, cena (prevoz in vstopnica: 20 evrov). Vijol'čni vlak bo krenil v Zagreb z mariborskega železniškega kolodvora na dan tekme ob 15. uri, zbor potnikov je uro prej. Ob tem pa pomembna informacija: vlak se bo ustavil na postaji Maksimir, 300 metrov od stadiona, od koder bo poskrbljeno za prihod potnikov na južno tribuno ob policijskem spremstvu.

Mariborčani so poskrbeli tudi za navijače iz okoliških krajev (Ptuj, Slovenske Konjice, Ravne na Koroškem in Dravski Dvor), ki se bodo v Zagreb lahko odpravili z avtobusom (prevoz in vstopnica: 15 evrov).

Po tekmi z Domžalami, ki jih je z dvema zadetkoma pokopal kapetan Marcos Tavares, se je na obračun z Zagrebčani ozrl tudi strateg Darko Milanič. "Današnja zmaga je zelo dobrodošla, saj nas čaka zahtevna naloga. Naloga kariere – za fante, zame in za vse sodelujoče v klubu. Opazno je, da so navijači in vsi v okolju pripravljeni na dvoboje. Naredili bomo vse, da se pokažemo v dobri luči in izpolnimo želeni cilj. V sredo nas v Zagrebu čaka zelo kvaliteten nasprotnik, ki s kombinacijo mladih in izkušenih igralcev zelo dobro menjajo ritem igre. Pozorni bomo morali biti na njihove kvalitete, ki so na trenutke evropskega nivoja; prav zaradi tega po današnji tekmi sledijo razgovor s fanti ter treningi, s katerimi se bomo pripravili na sredin dvoboj," napoveduje Primorec, ki je pred največjim uspehom v svoji trenerski karieri.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 11:45 21.avgust 2012.

    Ne vem zakaj , rad mam Štajerce, vam želim da ispadete že v Maximiru. Pač ne trpim vaših NEONACISTIČNIH navijačev.

  • mihatirs 07:32 21.avgust 2012.

    1500 štajercev vs 60000 domačinov bo pa res invazija ja :D