Šport > Nogomet
53 ogledov

Obračun Mariborčanov in Sarajevčanov

maribor željezničar pretep navijačev sarajevo
1/8
Dnevni avaz
Pred nocojšnjo povratno temo drugega predkola kvalifikacij za Ligo prvakov je v Sarajevu prišlo do fizičnega obračunavanja med navijači Maribora in Željezničarja. Sarajevski policisti so mariborske navijače, ki so bili vpleteni v incident že poslali domov. Oglejte si video spopada.

Kot poroča Dnevni Avaz, je do pretepa prišlo okoli 11.30 v samem središču mesta. Za časnik so na policiji potrdili, da so pretep začeli domači navijači, medtem ko naj bi priče trdile, da so pesti prvi začeli vihteti opiti Slovenci. Policisti so situacijo hitro obvladali. "Skupino slovenskih navijačev, ki je sodelovala v izgredih, bomo poslali proti Sloveniji. Drugi navijači, ki bodo iz Slovenije prišli na tekmo, pa bodo pod spremstvom policije odšli na stadion," so pojasnili pri sarajevski policiji. Kot so poročali lokalni mediji, je bilo v pretepu ob dveh policistih poškodovanih tudi deset navijačev, eden od mariborskih težje. Navijač naj bi v glavo dobil steklenico.

Željko Latin, tiskovni predstavnik NK Maribor, je za zurnal24.si dejal, da so bile v pretepu najverjetneje udeležene manjše skupine navijačev, ki so se na tekmo podale v lastni režiji. Kot je povedal, osem avtobusov navijačev, ki so zjutraj krenili iz Ljudskega vrta, sploh še ni prispelo v Sarajevo.

Deset poškodovanih, za zdaj brez aretacij

Bosanski spletni portal sportsport pa poroča, da naj bi bilo v pretepu poškodovanih deset navijačev, pretežno Mariborčanov, eden naj bi utrpel tudi hujše poškodbe, ko ga je v glavo zadela steklenica. Omenjeni portal navaja tudi izjavo tiskovnega predstavnika notranjega ministrstva kantona Sarajevo Irfana Nefića, ki je povedal, da niso bile izvedene nobene aretacije. "Navijači, ki ste jih videli v policijskih avtomobilih, niso bili aretirani, temveč smo jih premestili na stadion Koševo, kjer jih bomo lažje varovali."

V bolnišnico je bil prepeljan huje poškodovan navijač Maribora, ki ima na čelu modrico in en bosanski policist, ki ima zlomljen prst.

Po poročanju spletnega portala naj bi se incident začel, ko so mariborski navijači začeli vzklikati "nož, žica, Srebrenica", po ulicah Sarajeva pa naj bi, po poročanju Dnevnega Avaza, odzvanjalo tudi ime Slobodana Miloševića.

Posebno spremstvo za organizirane navijače

Za približno 500 navijačev Maribora, ki bodo organizirano prispeli v bosansko prestolnico popoldne, bo zaradi nastalega incidenta poskrbljeno s posebnim in za to priložnost še okrepljenim policijskim spremstvom.

Komentarjev 17
  • the-one 08:24 25.julij 2012.

    Kot polovica tvojih sosedov in somescanov v zabariji (ljubljani).. shut up!

  • the-one 08:21 25.julij 2012.

    Pa kaj je z vami folk.. kak lahko nasedate takim bedarijam?? noben se ni tega drl.. najlazje je nekaj takega izjavit..nimajo nobenga dokazila in nic nimajo..bosanci so si izmislili ker jih je bilo strah tekme.. Pa kaki srbi, cefuri?? Nobenga ...prikaži več srba ni bilo tu vmes.. Ce vam v zabariji (ljubljani) delajo cefuri tezave zal v Mariboru jih ne delajo.. in nehajte nas mesati z njimi ker mi nismo oni niti oni niso mi!!! PA NE NASEDAJTE VEC KAJ CASOPISI PISEJO!!!!

  • Caffedelskiy 21:47 24.julij 2012.

    pa ka ti blužiš z Republiko Srpsko,ka pa majo oni s tem kreten zaostali...