Šport > Nogomet
49 ogledov

Željezničar iztiril v Ljudskem vrtu

berić Tekma Maribor-Željezničar
1/30
Anže Petkovšek
Maribor je v sijajnem slogu začel kvalifikacije za Ligo prvakov. V Ljudskem vrtu je v 2. kolu na prvi tekmi padel sarajevski Željezničar s prepričljivih 4:1 (0:1). Povratna tekma bo v torek v Sarajevu.

"V prvem polčasu smo dobili gol, ki nas je nekoliko presekal. Iniciativo smo imeli že v zadnjih 15 minutah prvega polčasa. Navodila trenerja so bila, da krenemo s takim ritmom v drugi polčas in to se nam je obrestovalo," je dejal strelec dveh golov in avtor ene asistence Robert Berić. "Prvi polčas je bil težak. Nismo igrali tako, kot smo se dogovorili v garderobi. V drugem polčasu smo pokazali, da lahko dobro igramo in štirikrat zadeli. Velika zmaga," pa je dejal hladnokrvni izvajalec 11-metrovke Dejan Mezga.

Zadel je "Slovenec"

Ja, nogomet utegne biti krut. Željezničar je imel v prvem polčasu tekme z Mariborom zgolj eno resno priložnost. Začelo se je s prostim strelom, Nermin Jamak je podal v kazenski prostor, kjer je prišel do udarca Vernes Selimović. Žoga pa bi se težko lepše odbila ravno na noge Eldinu Adiloviću. Nekdanji napadalec Interblocka, Livarja in Nafte se je za darilo zahvalil in ga pretvoril v zadetek. Že dve minuti prej je bil blizu vodstva Agim Ibraimi po diagonalnem nizkem strelu. Maribor je v sijajnem vzdušju igral in igral. Blizu izenačenju je bil Robert Berić, ki mu je Darko Milanič, namenil prednost pred Etienom Velikonjo, a mu Ibraimijeve visoke podaje ni uspelo poslati v mrežo. Tako kot ne Dejanu Mezgi, čeprav se je izkazal z izvrstnim prostim strelom s 17 metrov v bližji kot Marijana Antolovića.

viole navijači ljudski vrt Maribor-Željezničar | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
V drugem polčasu pa vijolična poezija, ki jo je začel Robert Berić po protinapadu in podaji Gorana Cvijanovića. Krčan je kasneje dodal še drugi gol. Potem ko je Mirsad Bešlija poslal eno redkih groženj Jasminu Handanoviću, je ta napotil dolgo žogo v igrišče, nekdo iz mariborske vrste jo je z glavo uspešno prenesel do Berića, ki je pretental dva Željeva branilca in na podoben način kot prvič matiral Antolovića. Vmes je zadel Mezga z 11-metrovke, potem ko so Bosanci v kazenskem prostoru zrušili Marcosa Tavaresa. Berić se je izkazal tudi pri četrtem golu, ko je imenitno našel Tavaresa. Povratna tekma bo v torek v Sarajevu, na stadionu Koševo.

Pogleda trenerjev (STA)

zahovič gajser milanič Maribor-Željezničar | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Darko Milanič, trener Maribora: "Najprej si fantje zaslužijo čestitke, drugi polčas je bil izvrsten, ta zmaga je dobra popotnica za naprej. V prvem polčasu je bilo prostora bistveno manj, čeprav smo imeli prvi priložnost. Tekmec se je branil, bil agresiven, ni nam dopuščal igre. Ta upornost se nam je splačala, v nekem trenutku so popustili in od 30. minute prvega polčasa sem začutil, da niso disciplinirani. Imeli smo več žogo v posesti in prostora, po prvem polčasu smo verjeli, da smo sposobni za preobrat. Dogovorili smo se, da moramo biti pogumni, da moramo igrati, fantje so čutili, da nasprotnik ni več tako blizu. Zelo sem zadovoljen, kako je igral Berić, in prepričan sem, da nisem edini. Je zelo kakovosten, zelo nadarjen nogometaš, igrati v NK Maribor pa ni preprosto. Danes je svojo kakovost potrdil in želim, da dela tako še naprej. V Sarajevo niti slučajno ne bomo šli na izlet. Imamo izkušnje s tekmami v drugem krogu, ta rezultat je dober, a ne dovolj, da bi šli neskoncentrirani v tekmo. Opozoril je dovolj, na naši koži smo to že doživeli, če nisi v drugo dovolj zbran. Imamo dovolj izkušenj in znanja, da se nam ni treba bati, da bi v Sarajevu zaspali. Vse bomo naredili, da bomo tudi v gosteh zmagali."


  • Amar Osim, trener Željezničarja: "To je bila tekma, v kateri smo vedeli, kaj nas čaka. Vemo, kako Maribor igra doma, tega smo se zavedali, zato smo imeli v prvem polčasu srečo, da smo povedli. Zadeli smo iz edine priložnosti. Drugi polčas je bil povsem drugačen, Maribor je iz treh priložnosti dal štiri gole, če se pošalim. Žal mi je, da smo tako visoko izgubili, ne glede na to, da so Mariborčani kakovostni igralci in da so vršili velik pritisk, smo prelahko dobili drugi in tretji gol. Žal mi je, da ni zaostanek nižji, saj bo vse skupaj še težje. Takšna šola se drago plača. Na koncu smo bili utrujeni, to se je videlo in občutilo. Preprosto je treba znati držati rezultat, recimo 1:2, a to nam ni uspelo. Ko so začeli padati zadetki, je šlo samo navzdol. Vzdušje je bilo sicer fenomenalno, upam, da nam uspe na Koševu pokazati nekaj podobnega."

    Kvalifikacije za Ligo prvakov, 2. kolo, 1. tekma:

    Maribor : Željezničar 4:1 (0:1)
    Berić (47, 76), Mezga (67/11-m), Tavares (90); Adilović (15)

  • Komentarjev 0
    Napišite prvi komentar!

    Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.