Šport > Nogomet
11 ogledov

Željezničar prihaja na mariborsko postajo

maribor koper prvak prvaki slavje milanič gajser trener Gregor Katič
Brez poškodovanih Mitje Vilerja, Martina Milca in Rajka Repa ter Nikole Komazca, ki še nima dovoljenja za nastop, se bodo nogometni državni prvaki iz Maribora v sredo v Ljudskem vrtu podali v novo evropsko sezono. Prihaja sarajevski Željezničar.

Tekma drugega kola kvalifikacij za Ligo prvakov proti Željezničarju, prvaku Bosne in Hercegovine, se bo začela ob 20. uri. Televizijskega prenosa ne bo, zato pa bomo srečanje za vas iz Ljudskega vrta spremljali s komentarjem v živo. "Zavedamo se pomembnosti te tekme. Za sabo imamo dve pozitivni tekmi, v superpokalu in Novi Gorici. Prepričani smo, da nas bo prišlo podpret veliko število gledalcev in da bo ta tekma uspešna pred povratnim dvobojem," je na današnji novinarski konferenci dejal trener Maribora Darko Milanič.

Adilović: "Maribor ni Real ali Barcelona"

Vijoličasti tudi letos želijo odigrati vsaj šest evropskih tekem. Lani so jih bistveno več, saj so se uvrstili v skupinski del Evropske lige. Ta dvoboj pomeni preživetje na evropski sceni. "Že dolgo čakamo na to tekmo in se nanjo ustrezno pripravljamo. Evropska preizkušnja je povsem drugačna od domačega prvenstva. Je večja, čeprav gremo na vsako tekmo zmagat. V primerjavi z lanskimi evropskimi preizkušnjami smo boljši, saj je na kupu ostala velika večina igralcev. Imamo več izkušenj," so bile besede kapetana Marcosa Tavaresa.

Željezničar je klub bogate zgodovine, a rezultati segajo še v čase bivše Jugoslavije, ko so bili Sarajevčani tudi državni prvaki. Mariborčani so se v tistem obdobju z njimi nekajkrat pomerili, izkušnje pa so bile večkrat bridke. Zdaj je drugače, saj je klubski nogomet v BiH daleč od zgodovinskih rezultatov. Željezničar je prvenstvo Bosne in Hercegovine osvojil prepričljivo, podobno kot Maribor. Glavno vlogo igra Zajko Zeba, igralec srednje vrste, ki je pri Mariboru igral med letoma 2005 in 2007. Vendar naj bi bil tokrat Maribor v rahli prednosti.

"Željezničar je bistveno boljši od lanskega tekmeca Dudelangea, ko smo začenjali evropske nastope. Igralce opozarjam na koncentracijo. Druga tekma bo zelo zahtevna, zato bo prva pomembno izhodišče, kako bomo igrali v Sarajevu," pravi Milanič, ki je analiziral igro tekmeca.

"Imajo napadalno miselnost, v BiH so superiorni, neradi se branijo, raje se s tekmecem 'nadigravajo'. Zajko Zeba ima glavno vlogo, a ni edini, saj en igralec ne tvori moštva. Z dovolj veliko dozo samozaupanja moramo stopiti v igro. Priprava na to tekmo je drugačna. To vsi čutimo," je še dejal Milanič. Povratna tekma bo v torek, 24. julija, ob 21. uri v Sarajevu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.