Šport > Nogomet
22 ogledov

Milanič: Maribor je vedno lahko še boljši

Maribor Ljudski vrt državni prvaki slavje Gregor Katič
Mariborčani tudi letošnjo sezono začenjajo kot izraziti favoriti za naslov državnega prvaka in od tega ne bežijo. Vse, kar bo manj od enajstega naslova, bo za ekipo iz Ljudskega vrta veliko razočaranje.

"Prek težkih treningov in zahtevnih prijateljskih tekem smo se poskušali čim bolj približati želeni formi. Iz tekme v tekmo smo napake odpravljali in mislim, da jih je bilo v zadnjih dvobojih veliko manj. V zadnjem času smo nekoliko spustili intenzivnost treningov in se bolj posvetili odpravljanju tehničnih napak," je pogovor za zurnal24.si pred začetkom državnega prvenstva začel strateg Maribora Darko Milanič in v isti sapi nadaljeval: "Želim, da se nam forma skozi tekme, ki prihajajo, dviguje. Jasno pa je, da želimo biti še boljši in prepričan sem, da bomo to tudi dobili, saj so pripravljalne tekme eno, prvenstvene pa drugo. Generalno sem zadovoljen s pristopom fantov in z napredkom. Edino, kar me močno moti, pa je nekaj poškodovanih fantov, kar nam je malce spremenilo način igranja, a sem vseeno zadovoljen. Seveda pa to ne pomeni, da Maribor ne more biti še boljši."

Vsaj na papirju ima Maribor tudi v letošnji sezoni najboljšo ekipo. Milanič ima dobro pokrite vse igralne položaje, škripalo bi lahko le v napadu, kjer sta v zadnjem času odšla dva nosilca igre. Najprej Dalibor Volaš, pred kratkim še Etien Velikonja, ki bo za ponos Štajerske odigral še štiri tekme, nato pa se bo podal v Cardiff. "Zdaj bomo morali oba nadoknaditi z drugimi igralci, ki bodo dobili priložnost. Tu je Alen Ploj, ki bo z odhodom Velikonje najverjetneje dobil več priložnosti. Ploj dela dobro, vendar je jasno, da je pred njim še veliko garanja. Jasno pa je, da bo dobil svojo priložnost," je razglabljal primorski strokovnjak, ki bo v prihodnje veliko možnosti ponujal tudi mladim igralcem, ki jim v Ljudskem vrtu posvečajo posebno pozornost: "Zadnja dva tedna sta treningu priključena Dautović in Lazar. V preteklosti so bili zraven nekateri drugi, je pa to odvisno od potreb prve ekipe in od tega, kakšno formo fantje kažejo v svojih ekipah. Je pa samo od fantov samih odvisno, kdaj se bodo priključili."

maribor celje pokal prvak milanič | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol

Maribor bo sezono začel z gostovanjem v Gorici, kjer se, tako kot v večini slovenskih klubov, spopadajo z velikimi finančnimi težavami. Miran Srebernič se je bil še v večji meri prisiljen opreti na mlade moči. "Strinjam se, da imajo Goričani izjemno mladinsko šolo, previdnost tako ne bo odveč. V preteklih letih se je že dogajalo, da je bilo neko moštvo v velikih finančnih težavah, pa je potem energijo črpalo prav iz teh težav. To se je lepo videlo pri Muri v lanski sezoni, spomnimo se Celja izpred treh sezon, ko se je dolgo in dobro držalo, pa so imeli ogromne težave. Na žalost imajo klubi težave, a se to na samih ekipah vsaj v neki fazi odraža, da so motivirane maksimalno. Ne smemo pozabiti, da se želijo proti Mariboru še bolj dokazati, kar je popolnoma jasno. Zaradi vsega tega nas čaka zelo težek dvoboj," se zahtevnosti naloge pred gostovanjem v slovenskem Las Vegasu zaveda Milanič.

Po prihodu iz Gorice se bodo igralci Maribora povsem osredotočili na prvo tekmo kvalifikacij za Ligo prvakov. V prvi tekmi drugega predkola bo v Ljudskem vrtu gostoval sarajevski Željezničar. "V naših mislih je v tem trenutku Gorica, ker je tekma zelo blizu in tako mora biti. Jasno pa je, da smo se v strokovnem vodstvu zelo natančno ukvarjali z Željezničarjem, vendar fantje glede tega še pridejo na vrsto," se Milanič še ni želel preveč obračati v bližnjo prihodnost. Ob vprašanju, kdo bo njihov glavni tekmec v domačem prvenstvu, pa kot iz topa izstrelil: "Olimpija in Koper." Kakšni pa so cilji mariborskega prvoligaša? "Cilj je visok, kot vsako leto," je odgovoril Milanič in dal jasno vedeti, da jih v štajerski metropoli zanima zgolj in samo nova zvezdica.

Prišli/odšli:

• prišli: Nikola Komazec (Petrolul Ploiesti), Mitja Rešek, Rajko Rep, Timotej Dodlek (vračanje iz posoje);
odšli: Etien Velikonja (Cardiff City), Aleš Majer (Mura, posoja), Dalibor Volaš (Morsovia), Gabriel da Silva.

Prijateljske tekme:

Jesenice : Maribor 0:4 (0:2)
Rudar Trbovlje : Maribor 1:5 (1:2)
Maribor : Sarajevo 6:3 (3:2)
Maribor : Inter Baku 1:0 (0:0)
Mura 05 : Maribor 0:0
Arsenal Kijev : Maribor 2:2 (2:2)
Maribor : Ilyichivets 1:2 (0:2)
Tišina : Maribor 0:9 (0:5)
Metalist : Maribor 0:1 (0:1)
Zavrč : Maribor 1:1 (1:0)
Maribor : Lokomotiva 1:1 (1:1)
Slask Wroclaw : Maribor 0:1 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.