Šport > Nogomet
32 ogledov

Amaterji iz Kranja v boj za obstanek

Triglav - Wolfsburg Nik Rovan
Čeprav so v dodatnih kvalifikacijah gladko klonili, bodo zaradi težav Doba z infrastrukturo nogometaši Triglava tudi v letošnji sezoni igrali v elitnem razredu slovenskega nogometa. Trenerja Sinišo Brkića in njegove fante znova čaka veliko dela v boju za obstanek.

"Po ponesrečenih kvalifikacijah smo znova v prvi ligi. S pripravami nisem zadovoljen, saj smo kasneje začeli z njimi. Nekateri fantje so bili na dopustu, nekateri so odšli in je težko izoblikovati ekipo. Prijateljska srečanja smo organizirali naknadno in pravih tekmecev nismo dobili, kvečjemu drugoligaše. Bomo videli v Celju, ta teden bomo fante 'spustili' in bomo videli. Kot trener pa seveda da nisem zadovoljen,premalo časa in premalo igralcev," strateg Triglava Siniša Brkič nekaj dni pred prvenstvom ni bil najbolj zadovoljen s stanjem v ekipi. Po zadnjem prijateljskem obračunu proti novopečenemu drugoligašu iz Zavrča (0:1) je Brkič celo dejal, da takšna igra še zdaleč ni dovolj za prvo ligo. "Pomanjkljivosti so v vseh fazah. Moštvo bomo sestavili povsem na novo. Že lansko sezono smo prejeli veliko zadetkov, malo smo jih dali, tako da bo potrebno najprej urediti obrambo, nato pa naprej. Sem pa jaz ponosen na tisto, kar smo naredili lansko leto, saj smo bili peto moštvo spomladi in to nam je lahko iztočnica za naprej. Če bomo pa pravi in srčni, mislim, da bomo zahteven zalogaj za vsako moštvo v prvi ligi," se je Brkič razgovoril o pomanjkljivosti svoje ekipe.

Jasno je, da Kranjčane tudi v letošnji sezoni čaka ogorčen boj za obstanek. Na papirju bo prvi tekmec Triglava, Aluminij, ki je naposled le sprejel izziv igranja v prvi ligi. "Zagotovo je tu Aluminij. So pa v vsakem prvenstvu presenečenja in razočaranja. Lansko leto so razočarale Domžale, Celje je uspelo v pokalu, ampak v prvenstvu se je borilo do konca. Težko je napovedati. Jaz pravim, zakaj letos mi ne bi bili presenečenje. Če smo realni, bo to težko, ampak jaz pravim, da so želje nekaj, realnost pa nekaj povsem drugega. In jaz tudi od občinstva pričakujem, da so realni, ker mi nismo enakopravni tekmec ostalim ekipam. Tukaj vidim Aluminij pa tudi Celje, ne vem, težko rečem, ker tudi nismo odigrali nobene medsebojne tekme," je razpredal Brkič in nadaljeval:  "Jaz pričakujem, da imajo vsi veliko željo, če so vsi vsaj malo pametni. V prvi ligi je tudi čast igrati. Jaz pričakujem, da bo ta faktor naša gonilna sila in tudi naši navijači."

Kot je Brkič dejal že v začetku našega pogovora, so se Triglavani vrnili v prvo ligo, potem ko se v dodatnih kvalifikacijah že izpadli. "Šok je bil, ko smo izpadli, saj nismo pričakovali, da bodo fantje dodatne kvalifikacije vzeli z levo roko. To nas je drago stalo in to je bil šok. Fantje so odšli na dopuste, nato pa spet šok, ko smo izvedeli, da ostanemo v prvi ligi," je vzdušje v ekipi po številnih spremembah opisal Brkič, ki se zagotovo ne misli predati: "Jaz sem trmast. Prvo leto smo bili sedmi, sedaj pa so nas nazaj vzeli. Očitno tisti od zgoraj vidi, da dobro delamo, se borimo in nam je dal še eno možnost. Sedaj pa moramo to izkoristiti. Težko bo, nosilci igre so odšli, sedaj pa bodo priložnost dobili mladi, toda tudi mladi ne morejo, če zraven ni izkušenih. Težko pa je to vsakomur razlagal, ker vsak takoj želi rezultate." Čeprav bi si Brkič v ekipi želel še kakšnega izkušenega nogometaša več, je realnost takšna, da se bo v boj za sleherno točko podal z golobradimi mladeniči, ki predstavljajo tudi prihodnost slovenskega nogometa. "Talente imamo, ampak moraš tudi nekaj vložiti v njih. Jaz te fante poznam že iz mladincev, ko sem jih treniral. Talentov je ogromno, tukaj so Pelko, Jelar, Sever, Šujica in ostali. Če bi imeli še malo boljše pogoje, bi bilo super. Tako pa vsak, ki je dober, odide stran," se krute realnosti zaveda Siniša Brkič, ki je zaključil v pozitivnem slogu: "Res je prava borba, ampak jaz nikoli nisem jokal in tudi sedaj ne bom jokal. Jaz pravim, da bo vsem težko, ampak verjamem, da znova ne bomo zadnji. V to sem prepričan."

Prišli/odšli:

Prišli: Petar Stojnič (Rudar Velenje), Aleksander Topič (Olimpija, posoja), Denis Lidjan (Olimpija, posoja), Klemen Šturm, Momir Bojič, Tim Kern, Tine Zornik

Odšli: Alen Krcič (Crotone), Darjan Curanović, Bernard Stjepanović, Dejan Burgar, Andrej Jožef

Prijateljske tekme:

Triglav - Bela Krajina (sreda)

Triglav : Zavrč 0:1 (0:1)
Triglav : Gaz Metan Severin (Rom) 2:2 (0:1)
Triglav : SPINS 0:4 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.