Šport > Nogomet
31 ogledov

Domžalčani po razočaranju znova v boj za vrh

Domžale - Maribor Saša Despot
Domžalčani so bili v minuli sezoni Prve lige si med največjimi razočaranji. Sedmo mesto je zagotovo veliko manj od pričakovanj ravbarjev, jki se v novi sezoni s prenovljeno zasedbo znova želijo boriti za mesta pri vrhu.

Domžalska zasedba v lanski sezoni ni izpolnila zastavljenega cilja. Namesto boja za mesta, ki vodijo v Evropo, so se Domžalčani borili za mesta v spodnjem delu razpredelnice. Po koncu sezone se ob Kamniški Bistrici po pričakovanjih začeli z remontom ekipe, ki je zaključen, a dela je še veliko. "Bilo je veliko kadrovskih sprememb, saj smo ekipo popolnoma prenovili in spremenili, tako da je bilo potrebnega veliko dela, da so vsi fantje spoznali nov način delovanja in nov način igre. So pa celotne priprave potekale zelo dobro," je trenutno stanje v domžalskem taboru razkril Luka Elsner, pomočnik glavnega trenerja Stevana Mojsilovića, in dodal: "Glede na to, da je vse skupaj na novo postavljeno, bo vendarle potrebno še nekaj časa, da bo igra že takoj učinkovita. Zaradi tega tudi zelo težko napovem, kako bomo delovali v novem prvenstvu. Se pa stvari premikajo v pozitivno smer, saj so mladi fantje zelo pozorni in delovni na treningih. Mi se nadejamo, da se bo kemija vzpostavila že takoj na začetku prvenstva."

Elsner je poudaril, da so z mladimi fanti delali predvsem na profesionalnem pristopu in razumevanju igre. "V ekipi je tudi nekaj starejših igralcev, ki bodo stabilizirali celotno zadevo. Kot sem že omenil, je največkrat pristop največji problem. Tu pa so zelo pomembni starejši igralci, ki skrbijo, da je pristop na vsaki tekmi in treningu na najvišji ravni," razlaga nekdaj eden najboljših branilcev v slovenskem prvenstvu, ki se zaveda, da bo za uspeh potrebna konstantna dobra igra, ne zgolj redki prebliski: "Ne moreš biti dober eno tekmo, nato pa na petih slab. In mislim, da bo to najtežji del našega posla, da bomo zadržali konstantno dobro igro."

Ko je beseda nanesla na cilje v novi sezoni, je Elsner skozi vrstice namignil, da se v klubu zavedajo, da bo v letošnji sezoni od mlade ekipe težko pričakovati čudeže: "Mi smo se pripravili, da bi bili rezultati čim hitreje vidni, toda to je dolgotrajen proces, česar se zavedajo tudi v klubu. Je pa jasno, da igramo nogomet za rezultate in nas ne more zadovoljiti sedmo mesto, ki smo ga osvojili lani. Letos računamo na višja mesta. Ne glede na kader, s katerim razpolagamo, morajo Domžale soditi veliko višje, kot so bile lansko leto." Če Elsner pravi, da je v tem trenutku še prezgodaj za razmišljanje o povratku na vrh slovenskega nogometa, je uvrstitev v evropske pokale praktično nuja: "Ne bom rekel, da je uvrstitev v evropske pokale za slovenske klube nujna, a zelo olajša delo klubu. Mi moramo na to ciljati, če pa se to uresničljive želje, bo pokazalo prvenstvo. Jaz sem prepričan, da so."

Prišli/odšli:

Prišli: Žiga Kous (povratek iz posoje pri Muri), Goran Vuk (Dob), Mato Šimunović (Anagennisi Dherynia), Žan Majer (Aluminij), Slobodan Dinčić (Santa Clara), Luka Cerar

Odšli: Tadej Apatič (Šerif), Rok Hanžič, Miroslav Grbič, Amer Krcić, Blaž Brezovački, Igor Radovanović, Mitja Zatkovič, Dalibor Teinovič

Prijateljske tekme:

SK Austria Klagenfurt (Avt) : Domžale 1:0 (0:0)
Domžale : Volyn Lutsk (Ukr) 1:2 (0:0)
Domžale : Crvena Zvezda (Srb) 0:0
Ihan : Domžale 1:2 (1:0)
Domžale : Lokomotiva Zagreb (Hrv) 2:1 (1:0)
Domžale : Calcit Kamnik 7:0 (3:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.