Šport > Nogomet
37 ogledov

Mura 05: prvi cilj obstanek

Fabijan Cipot Mura 05 www.alesfevzer.com
Nogometaši Mure 05 nadaljujejo svoj boj z mlini na veter. Muraši se na kronično pomanjkanje denarja ne ozirajo in na igrišču kažejo odlične predstave, a Damjan Ošlaj pred začetkom sezone napoveduje, da bo tudi v letošnji sezoni glavni cilj obstanek v prvi ligi.

Mura 05 bo državno prvenstvo začela v domači Fazaneriji, kjer bo v soboto gostila Velenje. Že med tednom pa so Muraši v prvem predkolu kvalifikacij za Evropsko ligo presenetljivo izločili nekajkrat bogatejši Baku. Senzacija brez primere. "Mi smo Baku spoznali na prijateljski tekmi, ko smo z mešano ekipo članov in mladincev izgubili z 0:4. Mogoče so nas pred prvo tekmo celo malce podcenjevali. Mi smo šli v tekmo s športnim motivom, da poskušamo presenetiti in dati vse od sebe. Mislim, da smo na koncu povsem zasluženo slavili," Damjan Ošlaj, ki skupaj s Francijem Cifrom sestavlja trenerski tandem Mure 05, vendarle ni želel delati iz muhe slona.

Brez bele zastave

Mura je z zmago proti Bakuju obubožano klubsko blagajno osvežila s 180 tisoč evri nagrade, ki jo prispeva Uefa, ob tem pa še nekoliko izboljšala slovenski koeficient v evropskih tekmovanjih. "Lepo je, da tudi mi malce pomagamo pri tem. S tem denarjem, ki ga bomo dobili, pa upam, da bomo spodbudili še kakšnega novega potencialnega investitorja, ki bi bil pripravljen vlagati v klub. V slovenskem športu je situacija pač takšna, kot je. Igralci so dali vse od sebe, mi pa si le želimo, da bi v klub pripeljali kakšnega novega sponzorja," nadaljuje Ošlaj, ki se odlično zaveda, da je Mura 05 v izjemno slabem finančnem stanju, a nekdaj odlični branilec je kljub vsem težavam z mislimi že pri naslednjih izzivih. V soboto jih v prvem kolu državnega prvenstva čaka Velenje, sredi prihodnjega tedna pa prva tekma drugega predkola kvalifikacij proti CSKA-ju iz Sofije: "Zagotovo ne bomo vnaprej izobesili bele zastave. Svojo kožo bomo poskušali prodati čim dražje. Danes smo že začeli z zbiranjem informacij o naslednjem nasprotniku. Nas pa najprej čaka Velenje, saj je naša realnost slovenska liga, evropska tekmovanja pa so zgolj nagrada za vso delo. Mi moramo zdaj najprej pošteno oddelati prvo tekmo v prvenstvu, od ponedeljka naprej pa bomo razmišljali o Bolgarih."

Muraši so priprave začeli pod vodstvom Anteja Šimundže, ki je nove izzive našel v Avstriji, nadaljevali in končali pa pod dirigentsko palico Cifra in Ošlaja. "Priprave niso bile najboljše, saj na začetku ni bilo dovolj igralcev, potem smo se le nekako sestavili. Seveda pa nam še vedno primanjkuje igralcev, tako da upam, da ne bo prišlo do kakšnih poškodb. Nimamo prave širine, upam, da bomo kakšnega igralca še uspeli pripeljati. Sredi priprav nas je zapustil tudi trener," je dejal Ošlaj in se za konec dotaknil še cilja Mure 05 v novi sezoni: "V tem trenutku je težko napovedovati, saj niti ne vem, kdo bo na koncu ostal. Fajić bo verjetno odšel. S tem kadrom, ki ga imamo, je naš cilj zaenkrat obstanek."

Prišli/odšli:

• prišel: Aleš Majer (Maribor, posoja);
• odšli: Aleš Luk (Ciper), Žiga Kous (Domžale, vrnitev s posoje), Mitja Lotrič (Luka Koper), Timotej Dodlek in Rajko Rep (Maribor, vrnitev s posoje), Jure Travner.

Prijateljske tekme:

Mura 05 : Pesci MFC (Mad) 3:2
Mura 05 : Videoton (Mad) 1:2
Mura 05 : Baku (Aze) 0:4
Mura 05 : Maribor 0:0
Tavriya Simferopol (Ukr) : Mura 05 5:1
Sturm Gradec (Avt) : Mura 05 3:0

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.