Šport > Nogomet
24 ogledov

Maribor začenja pohod na Ligo prvakov

Tavares Velikonja NK Maribor priprave Miha Vidrih/NK Maribor
V Ljudskem vrtu gre spet zares. Z dopoldanskim treningom so se začele skupne aktivnosti v sezoni 2012/13. Mariborska zasedba, ki je v minuli sezoni zanesljivo slavila v Prvi ligi, ni doživela velikih sprememb, igralci pa so na prvi zbor prišli dobro pripravljeni.

"Vsak igralec je po koncu minule sezone dobil svoj program. Vsi so med premorom oddelali, kar so morali. Že na prvem treningu je bilo opazno, da so se fantje pogrešali. Stanje je pričakovano, najprej se je treba na začetek prvenstva in evropske poti ustrezno pripraviti. Želimo nadaljevati, kjer smo ostali. Cilji so tudi v novi sezoni visoki, potrudili se bomo, da bi čim prej prišli v formo. Edina pot, da to dosežemo, je, da se svojim nalogam maksimalno posvetimo," je ob začetku priprav poudaril trener Darko Milanič.

Pred prvim treningom je opremo v klubskem ekonomatu prevzelo 23 igralcev: Jasmin Handanović, Marko Pridigar, Dragan Topić, Aleksander Rajčević, Soares Arghus, Nejc Potokar, Jovan Vidović, Mitja Viler, Matjaž Kek, Martin Milec, Aleš Mejač, Aleš Majer, Aleš Mertelj, Goran Cvijanović, Zoran Lesjak, Željko Filipović, Timotej Dodlek, Dejan Mezga, Matic Črnic, Agim Ibraimi, Marcos Tavares, Etien Velikonja in Rok Sirk, dosedanji napadalec mladinske ekipe NK Maribor. Po dogovoru so manjkali Robert Berić, Dejan Trajkovski, Matej Radan, Rajko Rep in Mitja Rešek (oba se vračata po posojah pri Muri oziroma Heerenveenu), ki so zaradi vmesnih obveznosti v mladi reprezentanci dobili podaljšan dopust do četrtka, Alen Ploj pa bo izpustil začetni del vadbe zaradi zloma dlančnice.

V izbrani družbi ni bilo Daliborja Volaša, saj se je moral po koncu sezone najprej vrniti k moldavskemu Šerifu. Gabriel Da Silva pa ima po igranju v statusu posojenega igralca pri Nafti ponudbo iz tujine in ni začel priprav. Vadba bo v začetnem delu potekala dvakrat dnevno, med 23. in 29. junijem pa bo ekipa nadaljevala priprave v Moravskih Toplicah.

Prvih pet delovnih dni vijoličaste čete bo v znamenju treningov, nato pa se začenjajo tekmovalne preizkušnje, za uvod z dvojnim programom pri tretjeligaših na Jesenicah in v Trbovljah. Nato se bo ritem stopnjeval, zvrstile se bodo tekme z močnejšimi nasprotniki, generalka pa je predvidena 4. julija v Ljudskem vrtu proti Lokomotivi iz Moskve. Vmes je treba le še potrditi, kdo bo tekmec 27. junija (poljska Legia iz Varšave ali ukrajinska Tavria).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.