Šport > Nogomet
31 ogledov

Mezgo navijač slekel že med tekmo

maribor prvak mezga navijač
1/6
Gregor Katič
Maribor je s točko proti Kopru sklenil šampionsko sezono. Nekateri gledalci pa se niso mogli zadržati in so na igrišče vdrli že med sodniškim podaljškom! Eden od njih je kratko malo slekel Dejana Mezgo. Že med tekmo, ki pa se je po posredovanju organizatorjev vendarle nadaljevala.

Obsežno fotozgodbo s slavja desete mariborske zvezdice najdete TUKAJLE.

Dalibor Volaš postal ambasador zdravja

Da gredo zdravje, šport in humanitarnost skupaj, so v skupnem sodelovanju pokazali predstavniki NK Maribor in podjetja Ambasada Zdravja, so sporočili iz mariborskega kluba. Dalibor Volaš, najboljši strelec slovenskega prvaka v letošnji sezoni, in direktorica Ambasade zdravja Andreja Fras sta navijaču NK Maribor s cerebralno paralizo, Aleksandru Stubičarju, pred začetkom nedeljske zadnje prvenstvene tekme v Ljudskem vrtu proti Luki Koper podarila vrhunsko ortopedsko obutev.

V podjetju Ambasada zdravja so skupaj s podjetjem Etika organizirali nagradno igro, katere nagrada je ortopedska obutev SpringBoost. Na igro se je prijavil tudi Aleksander Stubičar, ki ima celebralno paralizo že od rojstva. Rodil se je že s 6 meseci, nakar mu je pri 6 letih umrl oče. Mama Nadja Stubičar je vsa leta skrbela za Aleksandra, tako da lahko danes hodi. Ima 26 let, je študent prometne fakultete v Mariboru in opravlja prakso na pošti. Napisal je: "Z mamo težko živiva, saj ima nizko pokojnino, jaz pa ne morem opravljati dodatnega dela. Če bi bil izžreban za čevlje, bi jih z veseljem nosil. Lahko bi vam napisal celo knjigo, koliko operacij sem že dal skozi, lani sem bil zopet na operaciji v Ljubljani in še me čakajo operacije."

Maribor Ljudski vrt državni prvaki slavje | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
V Ambasadi zdravja so se odločili, da mu podarijo ortopedske čevlje ne glede na nagradno igro. Da pa bi Aleksandra še bolj razveselili, so roko v tej humanitarni zadevi ponudili tudi pri NK Maribor in Aleksandru podarili dres Daliborja Volaša ter sezonsko vstopnico za ogled vseh domačih prvenstvenih tekem kluba, za katerega navija.

"Pri našem delovanju nas ocenjujejo predvsem po športnih rezultatih, toda pri NK Maribor ne pozabljamo na aktivnosti izven igrišča in se zavedamo naše vloge v družbi. Vijoličasto srce je široko, sodelovali smo pri številnih projektih humanitarnega značaja za otroke, vedno pa po naših zmožnostih skušamo pomagati vsem, ki jim življenje ni prizaneslo," je sodelovanje najboljšega slovenskega nogometnega kluba pri akciji zbiranja pomoči za Aleksandra predstavil direktor Bojan Ban.

Dalibor Volaš je s posebnim ponosom sprejel vlogo ambasadorja zdravja: »Zame je to izredna čast, da lahko sodelujem pri akciji lepega namena in sem se z veseljem odzval povabilu. Ko slišimo za žalostne zgodbe, nikomur ni prijetno. Če je le mogoče, rad pomagam ljudem v nesreči. Močno si želim, da bi Aleksander naslednja leta preživljal ob srečnejših trenutkih. Če mu bo pomoč ob tej akciji vsaj delno omogočila kvalitetnejše življenje, bo tudi nam lažje, bolj prijetno. Takšne zadeve pomenijo le še motiv več, da se kot športniki dodatno potrudimo razveseliti vse naše navijače.«

Komentarjev 1
  • rokson 10:27 21.maj 2012.

    ....primitivci itak, vsi so enaki od viol in dragonsov, sami delomrzneži, brezdelneži, huligani, za take je LOPATO V ROKE PA DELAT