Šport > Nogomet
29 ogledov

Maribor "ne soglaša" s stavko SPINS

olimpija maribor večni derbi stožice Saša Despot
Nogometaši Maribora, vodilnega moštva slovenske nogometne lige, so v sporočilu za javnost v torek zapisali, da ne podpirajo napovedane stavke, ki jo je za ta konec tedna napovedal Sindikat profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS).

Po besedah predsednika SPINS Dejana Stefanovića naj bi stavko 5. aprila podprlo 211 poklicnih nogometašev prve slovenske nogometne lige, ki se ne strinjajo s kršenjem statuta Nogometne zveze Slovenije (NZS). Nogometaši, tako Stefanović, zamerijo NZS, da ni držala obljube o ustanovitvi neodvisnega arbitražnega sodišča za reševanje sporov nogometašev.

"Ob različnih informacijah, ki so se pojavljale v javnosti, sporočamo, da člansko moštvo NK Maribor ne soglaša z napovedano stavko Sindikata profesionalnih igralcev nogometa Slovenije (SPINS), ki je ob izvršitvi stavkovnih zahtev izrazil namen, da ne bi bile odigrane tekme 31. kroga Prve lige ob koncu tedna," so v izjavi za javnost zapisali pri NK Maribor.

"Pred NK Maribor so odločilne tekmovalne preizkušnje v boju za naslov državnega prvaka, prav tako v tekmovanju za Hervis pokal Slovenije, in v končnici sezone so misli usmerjene le k uresničitvi tekmovalnih ciljev. Kot člani NK Maribor se zavzemamo za ustrezno ureditev vseh zadev v slovenskem nogometu, vendar je naše stališče, da obstajajo drugačni načini za reševanje težav, kot ga predlaga SPINS. Ob neigranju prvenstvenih tekem bi bili najbolj prikrajšani navijači, zaradi katerih ima delovanje športnih kolektivov smisel, in ne želimo sodelovati pri potezah, ki bi na takšen način uveljavljale zahteve sindikata. Dopisu prilagamo dokument s podpisi igralcev NK Maribor, ki so prisotni na treningih v tem tednu."

Maribor podpisi igralcev stavka SPINS dokument | Avtor: NK Maribor NK Maribor

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.