Šport > Nogomet
54 ogledov

"Žele in jaz sva dala 300 odstotkov"

filipović superpokal olimpija maribor Anže Petkovšek
V nedeljo je prvo lovoriko v sezoni 2012/13 osvojil Maribor, ki je na domačem Ljudskem vrtu premagal Olimpijo z 2:1. Strelca za Štajerce sta bila bivša igralca Ljubljančanov, Agim Ibraimi in Željko Filipović.

Po tekmi za Superpokal Slovenije, ki se je odvila v nedeljo na mariborskem Ljudskem vrtu, sta bila še posebej zadovoljna dva igralca Maribora. Željko Filipović in Agim Ibraimi sta bila namreč strelca za aktualne državne in pokalne prvake na omenjeni tekmi, poleg tega pa sta zabila svojemu nekdanjemu klubu. Oba sta namreč še pred nekaj sezonami branila barve ljubljanske Olimpije. Spet je bil torej na delu zakon bivšega.

"Za tako tekmo motivacije že tako ne primanjkuje, prekrasen zadetek Filipovića pa nam je dal le še dodaten zagon. Tekmo bi morali odločiti že v prvem polčasu. Šlo je za nek nov začetek, ob tem je nasproti stala Olimpija, igrali pa smo za lovoriko, tako da je bila želja v slačilnici temu primerna. Žele (Željko Filipović) in jaz pa sva kot bivša člana Olimpije dala od sebe ne le sto, ampak tristo odstotkov," je po tekmi zadovoljno razlagal albanski Makedonec Agim Ibraimi.

Navijači zeleno-belih Green Dragons so obema nekdanjima zmajčkoma seveda namenili žvižge in žaljiva skandiranja, ki pa občasnega makedonskega reprezentanta ne motijo. "To je pač normalno v nogometu. Ko si na igrišču, pa pravzaprav sploh ne slišiš občinstva, saj si povsem osredotočen na dogajanje na zelenici."

In kaj si Agim misli o moči Olimpije v tej sezoni? "Olimpija je odigrala dobro tekmo, a mi se z njimi ne obremenjujemo, saj smo mi šampioni. Mislim, da bo Olimpija letos resen konkurent za drugo mesto."

"Maribor je boljši v vseh pogledih"

Tudi Željko Filipović je našel nekaj pohvalnih besed za igro Olimpije, a hkrati poudaril premoč moštva iz štajerske prestolnice. "Te derbije je lepo igrati, treba pa je vedeti, da je Maribor močnejši od Olimpije. In to v vseh pogledih."

Vezist iz Ljubljane je v prvem polčasu dosegel izjemno lep zadetek, ko je po strelu iz razdalje zadel desno stransko mrežico gola vratarja Elvisa Džafića. "Za strel sem se odločil povsem spontano, v zadnjem trenutku. Sicer sem videl (Marcosa) Tavaresa, ki je vtekal v prazen prostor, a sem se odločil za udarec in ko je žoga končala v mreži, me je prevzel res lep občutek. Zdaj bom definitivno večkrat poskušal s streli iz razdalje," je v smehu povedal Filipović in dodal: "Vesel sem za Agima, da je tudi on zadel, saj je izredno prijeten fant in dober soigralec in si je ta gol zaslužil."

O Željezničarju po Gorici

Mariborčane že naslednji teden v kvalifikacijah za Ligo prvakov čaka sarajevski FK Željezničar. Prvak Bosne in Hercegovine je vsekakor spoštovanja vreden nasprotnik, a se Štajerci zavedajo, da je napredovanje za njih izjemnega pomena. Za športnega direktorja Zlatka Zahoviča je Maribor favorit v slovensko-bosanskem obračunu, optimistična pa sta tudi Ibraimi in Filipović.

"Najprej je sicer na vrsti Gorica, a prepričan sem, da je naš strokovni štab že dobro analiziral nasprotnika in da ga bomo v tem tednu dobro proučili tudi igralci. Z Željezničarjem smo sicer že igrali, ne vem pa, koliko igralcev iz tistega obdobja je še v klubu. Vsekakor bomo dobro pripravljeni na njih," je pred dvojnim obračunom samozavesten Agim Ibraimi.

"V soboto nas najprej čaka gostovanje v Novi Gorici in osredotočati se moramo na vsako tekmo posebej. Zato, ker se skoncentriramo na vsakega posameznega tekmeca, pa so rezultati tako dobri, kot so. O dvoboju s Sarajevčani torej več po tekmi z Gorico," pa je pred pomembnima preizkušnjama miren Željko Filipović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.