Šport > Nogomet
24 ogledov

Maribor drugič osvojil superpokal

Olimpija Maribor Stožice
1/21
Anže Petkovšek
Nogometaši Maribora so drugič v svoji zgodovini osvojili slovenski superpokal. V Ljudskem vrtu so premagali Olimpijo z 2:1. Oba mariborska strelca sta nekdanja nogometaša Olimpije.

"Zelo sem zadovoljen s še eno lovoriko, kakor tudi s tekmo samo. Sicer bi morali tekmo zaključiti že v prvem polčasu, ko nismo izkoristili nekaterih priložnosti. V drugem polčasu smo imeli slabih pet minut, kar je Olimpija izkoristila. Mislim, da smo zasluženo osvojili superpokal,“ je po tekmi povedal trener Maribora Darko Milanič. "Smo razočarani. Maribor je drugič zadel ob naši prevladi. Glede na število tujcev sem dal priložnost Andražu Šporarju namesto Nikoli Nikeziću, na žalost se nam ni izšlo. Sedaj se je treba dobro regenerirati in se pripraviti na povratno tekmo z Jeunessem,“ pa je po tekmi povedal trener Olimpije Ermin Šiljak.

viole superpokal maribor 2012 | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Filipovićev krasotec

V prvem polčasu so bili Mariborčani precej boljši in nevarnejši nasprotnik. Že v sedmi minuti so zapretili, a je Agim Ibraimi žogo poslal prek vrat. Olimpija je odgovorila v 16. minuti, ko je Jasmin Handanović zanesljivo obranil strel Andraža Šporarja. V 24. minuti je pred vrata Maribora z desne strani prišel Boban Jović, toda zgrešil vrata. Nato pa so bili na igrišču le še Mariborčani, ki so tri minute kasneje tudi povedli, ko je z odličnim strelom z razdalje okrog 35 metrov Elvisa Džafića presenetil Željko Filipović. Šest minut kasneje se je sam pred ljubljanskim vratarjem znašel Ibraimi, a je zadel le vratnico. V 37. minuti je Tavares odlično zaposlil Gorana Cvijanovića, ki pa je v dvoboju ena na ena z Džafićem streljal mimo daljše vratnice in tako se izid do konca polčasa ni več spremenil.

Še en gol nekdanjega Ljubljančana

Drugi del je bolje začela Olimpija, ki je imela žogo več v svoji posesti. Plod dobre igre je bil zadetek v 50. minuti, ko je po rahli zmedi v obrambi Maribora rutinirano zadel Đorđe Ivelja. V naslednjih minutah smo gledali enakovredno igro brez konkretnejših priložnosti. V 71. minuti je Ibraimi dobro meril z okrog 20 metrov, Džafić pa je njegov strel dobro odbil. Makedonski reprezentant pa je bil bolj natančen sedem minut kasneje, ko je iz podobnega položaja zadel za ponovno vodstvo Maribora.

V zaključku je Olimpija pritisnila in tako je Maribor imel veliko prostora za protinapade, enega takšnih ni izkoristil Ibraimi. Na drugi strani pa so Ljubljančani zapretili v 90. minuti, ko je bil Šporar pred vrati za las prekratek.

Superpokal, Ljudski vrt:

Olimpija Ljubljana : Maribor 1:2 (0:1)
Ivelja (50); Filipović (27), Ibraimi (78)
RK: Mertelj (Maribor, 89, 2R)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.