Šport > Nogomet
26 ogledov

Olimpija Zvezdo spravila na kolena

Valenčič Nikezić Olimpija Crvena Zvezda Stožice
1/16
Saša Despot
Ljubljanska Olimpija je z odliko opravila s prestižnim prijateljskim srečanjem proti beograjski Crveni zvezdi, ki je na Stožicah klonila z 0:3. Za zmaje so zadeli Anej Lovrečič ter mlada Andraž Šporar in Filip Valenčič.

Dvoboj z nekdanjimi jugoslovanskimi rivali je bila zadnja velika preizkušnja Olimpije Ljubljane pred začetkom nove poti v Evropski ligi, kjer jih julija čakata obračuna z luksemburškim Jeunesse Esch. Trije goli v mreži slavnega nasprotnika bodo gotovo lepa popotnica.

Polčas za zgodovino

Legendi obeh klubov Robert Prosinečki in Marko Elsner sta pred začetkom tekme dobila zaslužena aplavza obeh navijaških skupin, Prosinečkega, ki je v Ljubljani v jeseni kariere odigral nekaj nepozabnih obračunov in se leta 2003 podpisal pod zadnjo trofejo zeleno-belih, pa je čakala nič kaj prijateljska dobrodošlica. Zmaji so po precej revijalnih desetih minutah silovito udarili, ko je po lepi akciji novinca Andraža Šporarja in Daliborja Radujka enajstmetrovko priboril Davor Škerjanc.

Anej Lovrečič ni grešil in zadel za 1:0, že tri minute kasneje pa je Šporar na svoji drugi tekmi za klub, pri katerem je tako dolgo služil oče Miha, zabil svoj prvenec, ko je mojstrsko preigral kapetana Nikolo Mikića in zadel v daljši vratarjev kot. Zvezda praktično nikoli v svoji bogati zgodovini ni bila tako nemočna v Ljubljani, v 18. minuti pa bi lahko zaostajala že z neverjetnih 0:3, a je Lovrečič po tem, ko je debitanta Roka Baskero podrl nespretni Mikić, zapravil strel z bele točke.

Oba trenerja sta v drugem polčasu ponudila priložnosti številnim rezervistom in tempo je močno padel. Nekaj "bakljad" kasneje je Olimpija delo dokončala tik pred iztekom rednega dela, ko je po lepi akciji novega člana zeleno-belih Damjana Trifkovića zaključil Filip Valenčič.

Prosinečki: "Stožice izgledajo res prelepo"

"Čestitam Olimpiji za zasluženo zmago. Ne želim iskati kakršnegakoli opravičila o utrujenosti svojih igralcev ali tega, da smo na začetku priprav - naš nasprotnik je bil danes mnogo boljši. Odigrali so odlično tekmo in jaz jim iskreno čestitam. Na meni in mojih fantih je, da popravimo veliko reči, da delamo in odpravimo napake," je po tekmi dejal Zvezdin trener Prosinečki.

"Imamo še veliko časa, saj se nam sezona začne 19. julija s tekmo kvalifikacij za Evropo, do takrat pa moramo popraviti še veliko. Še enkrat čestitam Olimpiji, klubu, v katerem sem preživel leto dni, ko sem še igral nogomet, želim pa pohvaliti tud stadion Stožice, ki izgleda zares prelepo. Gotovo je veliko boljši, kot je bil stadion za Bežigradom (smeh)."

Robert Prosinečki Olimpija Crvena Zvezda Stožice | Avtor: Saša Despot Robert Prosinečki Saša Despot
Ljubljanski strateg Ermin Šiljak je tudi na začetku nove sezone nadaljeval niz pozitivnih rezultatov, ki ga je začel kot menjava za odstavljenega Bojana Prašnikarja. Nekdanji napadalec je prišel do prvega odmevnega skalpa v svoji kratki trenerski karieri, ki je prinesel tudi nekaj zdravstvenih glavobolov, saj sta tekmo poškodovana zapustila Sreten Sretenović in Erik Salkić.

"Hvala Crveni zvezdi, ker se je odzvala na naše povabilo. To je bil za nas dober test. Res je, da smo v nekakšni fizični prednosti, ker smo nekoliko prej začeli priprave. Igralci so se držali mojih navodil, tako da je bila z mojega vidika tekma zelo dobra. Imamo nekaj igralcev, ki so se nam pridružili šele pred dnevi in še niso uigrani z ekipo, tako da še niso pripravljeni, kot bi morali biti," je tekmo ocenil Šiljak.

"Julija nas čaka zelo naporen ritem, treba bo rotirati. Imamo nekaj zdravstvenih težav, saj je (Boban) Jović včeraj nehal jemati antibiotike, Sretenović je dobil udarec v nos in ni mogel več dihati, zato sem ga moral zamenjati, Salkiću je obrnilo koleno in z igrišča je odšel že ob polčasu. Pojavilo se je kar nekaj poškodb in bomo videli, kako bo v prihodnjih dneh. Upam, da si bodo vsi opomogli čimprej."

Prijateljska tekma, Stožice:

Olimpija Ljubljana : Crvena zvezda 3:0 (2:0)
Lovrečič (11/11-m), Šporar (14), Valenčič (90)
Lovrečič (Olimpija) je v 18. minuti zapravil enajstmetrovko.
RK: Evandro (90/Crvena zvezda)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.