Šport > Nogomet
47 ogledov

Baskera iz Genoe v Olimpijo

ačimović baskera olimpija nkolimpija.si
Olimpija se je okrepila še s četrtim novincem za sezono 2012/13. Štiriletno pogodbo s klubom je namreč podpisal Rok Baskera, slovenski reprezentant v kategoriji do 19 let, ki je v prejšnji sezoni igral za mlado ekipo italijanske Genoe.

Športni direktor Olimpije Mile Ačimović je pozdravil prihod Roka Baskere, pri katerem ga navdušuje tehnična dovršenost. "Zelo vesel sem, saj vem, da smo dobili zelo kakovostnega, nadarjenega mladega igralca. Poznam ga že od prej, po tehničnem znanju spada v sam vrh v slovenskem nogometu in kot tak je tudi pravi profil igralca za Olimpijo, saj vsi vedo, da težimo k tehnično dovršenemu nogometu. Zato se bo zlahka vklopil v naš način dela. Tudi naši navijači bodo lahko hitro spoznali, kako atraktivnega nogometaša smo pripeljali v klub," je dejal Ačimović.

Tudi najnovejši zmaj je izrazil zadovoljstvo ob sklenitvi sodelovanja. "Počutim se super. Vesel sem, da se je vse dobro in hitro razpletlo in prihajam v velik klub velike tradicije. V majici Olimpije bi rad pokazal čim več, napredoval in osvajal lovorike. Klub sem spremljal tudi med igranjem v Italiji in vem, da stalno napreduje in da goji napadalen nogomet. Izkušnja v Italiji me je duševno in nogometno okrepila in je bila zame zgolj pozitivna. Rad bi se zahvalil tudi svojemu matičnemu klubu Simer Šampionu in gospodu Janiju Žilniku. Zdaj pa se že veselim novih izzivov v Ljubljani," sporoča 19-letni Baskera.

 

Baskera bo na dresu nosil število 29, navijači pa ga bodo lahko spoznali že na sredini tekmi s Crveno zvezdo, ki jo bo Olimpija prvič odigrala v novih dresih za sezono 2012/13.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.