Šport > Nogomet
112 ogledov

Trifković in Zarifović okrepila Olimpijo

prva liga olimpija ljubljana hit gorica stožice zarifović valenčič Anže Petkovšek
Pri Olimpiji Ljubljani so se že pred uradnim odprtjem poletnega prestopnega roka dogovorili za prihod vezista Damjana Trifkovića (Rudar Velenje) in branilca Arisa Zarifovića (HiT Gorica). Takoj po koncu tekmovalne sezone v Sloveniji, ki se je končala v sredo s pokalnim finalom, sta to prva novinca v taboru zmajev.

Vezist Damjan Trifković in branilec Aris Zarifović bosta z odprtjem poletnega prestopnega roka postala nova nogometaša Olimpije Ljubljane, so v četrtek sporočili iz ljubljanskega prvoligaša. Trifković, član Rudarja Velenja, in Zarifović, kapetan in branilec HiT Gorice, bosta podpisala dveletni in štiriletni pogodbi z drugouvrščeno ekipo slovenske lige, ki jo poleti čaka tudi nastop v kvalifikacijah za Evropsko ligo.

"Kreativni vezist Trifković je z zmaji podpisal pogodbo do 31. 5. 2014, Zarifović pa je Olimpiji zvestobo obljubil do 31. 5. 2016," so zapisali na uradni spletni strani kluba (Nkolimpija.si). Športni direktor Milenko Ačimović je ob tem dejal, da sta v klub prišli "pravi okrepitvi", ki bosta prinesli dodatno kakovost moštvu.

"Pripeljali smo pravi okrepitvi. Oba igralca smo spremljali že dolgo, sta dokazana vrednost v prvi ligi in prepričan sem, da bosta oba pomenila pravo osvežitev ter prinesla dodatno kakovost naši ekipi," je dejal Ačimović.

Prihod Trifkovića in Zarifovića sledi prekinitvi pogodbe s Sašo Ranićem in prodaji Dareta Vršiča v Austrio, medtem ko naj bi o odhodu iz kluba resno razmišljal tudi branilec Milan Anđelković, ki ima ponudbe iz tujine. Klub je pred kratkim podpisal triletno pogodbo s trenerjem Erminom Šiljkom.

Trifković: "Sem pristaš lepega nogometa"

"Zelo sem vesel, ker prihajam v velik klub in ker se bomo borili za prvo mesto. Dal bom vse od sebe, cilji so visoki, zato sem tudi prišel. Z Olimpijo bi rad osvojil naslov prvaka. Kmalu bodo na vrsti evropske tekme, ki se jih zelo veselim. Minilo je že nekaj let, odkar sem Evropo okusil v Velenju, to je zame velika motivacija," je ob objavi novice povedal Trifković.

Kreativcu Rudarja se je po koncu sezone pogodba z velenjskim klubom iztekla, ekipi pa se bo priključil na začetku priprav za sezono 2012/13. To bo za Trifkovića prva izkušnja v klubu izven Velenja, kjer je odigral 136 ligaških tekem za prvo moštvo in dosegel 14 golov. Njegov način igre naj bi se tudi skladal s klubsko filozofijo.

"Navijačem sporočam, da bom dal v ta projekt celega sebe, vse bom dal za klub. Upam, da bo podpora s tribun čim večja, to nam bo zagotovo v veliko pomoč. Poznam tiste iz moje generacije, recimo (Erika) Salkiča, (Aneja) Lovrečiča, z (Nikom) Omladičem in (Dejanom) Djermanovićem sem igral v Rudarju. Ostale poznam s tekem, vklopil se bom hitro, s tem ne bo nobenih težav," je še povedal Trifković.

"Sem pristaš lepega, tehničnega nogometa. Veseli me, da Olimpija stremi k napadalni igri. Edino prav je, da na tekmah pada čim več golov, tako bo tudi liga bolj zanimiva," je še dodal.

Zarifović: "Že naslednjo sezono po prvenstvo"

Pomembna okrepitev za Olimpijo je ob nejasni prihodnosti Anđelkovića in Sretena Sretenovića tudi prihod Zarifovića. Kar 189 centimetrov visoki branilec je v prvenstvu pred štirimi leti debitiral v dresu HiT Gorice, kluba svojega otroštva, kjer se je vseh letih igranja izkazal z nepopustljivo igro v obrambi. Zmaji že dalj časa pogledujejo tudi za njegovimi soigralci Goranom Galešićem, Vitom Plutom in Vicentejem.

"Zahvalil bi se Gorici za vse kar mi je dala. Sem njen otrok in sem klubu hvaležen za vse. Zdaj prihajam v Olimpijo, tudi sam sem bil presenečen in zelo vesel, ker me je Mile Aćimović izbral. V Ljubljani si želim osvojiti čim več lovorik, da bi že v naslednji sezoni osvojili prvenstvo in morda tudi pokal," je ob objavi prestopa povedal 23-letni Zarifović.

"Čaka me igranje na novem stadionu z novimi soigralci in pred novimi navijači. Potrudil sem bom, da bom pozitivno presenetil in dal vse za soigralce in predvsem navijače. V Ljubljani študira moja punca, tu imam tudi nekaj dobrih prijateljev, tako da s prilagajanjem ne bo nikakršnih težav," dodaja nova okrepitev zeleno-belih, ki ga veseli napredek ekipe iz prestolnice.

"Vidno je, da Olimpija napreduje, lani je bila četrta, v tej sezoni druga, prvenstvo pa je izgubila na malih tekmah, sicer bi konkurirala Mariboru do konca. Odkar se je vrnila v prvo ligo, je z Gorico nisem premagal nit enkrat, Gorica je slavila le takrat, ko nisem igral. Nekaj fantov poznam, najbolje Omladiča, saj sva bila skupaj v reprezentanci," je še povedal Zarifović.

Komentarjev 2
  • segadamjan 14:28 24.maj 2012.

    Zafirovič pomeni da si slab. ce je gorica zmagala edino ko nisi igral

  • MK 13:18 24.maj 2012.

    Yugo Olimpija