Šport
21 ogledov

Novi nemiri na Euru, spopad Hrvatov in Ircev

Hrvaški navijači v "pogovoru" s slovenskim policistom Žurnal24 main
Tudi preteklo noč je v enem izmed prizorišč Eura 2012 potekal spopad med navijači. V Poznanu sta si v lase skočili skupini hrvaških in irskih navijačev. Pridržali so štirinajst oseb. Spopadi so se nadaljevali danes, ko so Poljaki napadli Hrvate.

Po nemirih v Ukrajini, kjer so v noči iz petka na soboto divjali ruski navijači, se je (pretirana) navijaška strast očitno preselila tudi preko meje, na Poljsko. Preteklo noč se je v bližini glavnega trga v središču Poznana, okrog polnoči, zaiskrilo med pristaši 'ognjenih' in najbolj zagrizenimi navijači Irske.

V spopad v četrti, ki je polna gostinskih obratov, se je vključilo tudi več domačinov, po zraku je letel inventar lokala, na koncu pa je morala posredovati poljska policija. Priprli so enega Hrvata, tri Irce in deset Poljakov.

V Poznanu naj bi bilo sicer kar okrog 7000 Hrvatov. Končna bilanca neredov je bilo 14 pridržanih oseb, kar je za Reuters potrdil predstavnik policije Andrzej Borowiak. Navijači so se obmetavali s steklenicami in gostilniškim inventarjem.

"Še vedno pregledujemo posnetke, da bi ugotovili, če so pridržani res sodelovali v nemirih," je dejal Borowiak. "Trenutno so na pridržanju in čakajo na zaslišanje."

Popoldne spet vroče v Poznanu

Ob petih popoldne pa so bili Poljaki tisti, ki so želeli zakuhati pretep. Najprej so prišli do Hrvatov s predlogom, da bi se organizirano spopadli, ko pa so naši južni sosedje to zavrnili, so začeli obkrožati trg, kjer so bili zbrani navijači 'ognjenih'. Začel se je vsesplošen pretep, v katerem je morala posredovati policija. To pa Poljakov ni ustavilo, saj so dobili le nov zagon, nova tarča pa so postali možje postave.

Komentarjev 2
  • vladek 16:15 10.junij 2012.

    Ja to je pa resnica.Novinari pišejo tako da so vsega krivi Hrvati.Niso ovčice,ampak im grozijo sankcije od domače vlade ko se vrnejo.Do pet let prepovedi navijanja v tujini.Zato upam da bodo lepo navijali,kar bi bilo tudi kulturno.LP

  • Aleš Pahor 15:43 10.junij 2012.

    Sprašujem novinarja, ki je to pisal? Ali Vi dejansko preberete tekste iz katerih pol pišete novice ali samo preberete naslove?V resnici se sploh niso "zgrabili" Hrvati in Irci ampak so Poljaki napadli Hrvate in Irce. Ne pišite neresnice!