Šport > Nogomet
18 ogledov

"Slovenski Mamić": Nemogoče, da smo kot Dinamo

zlatko zahovič miran pavlin ljudski vrt Maribor Borut Cvetko/Mediaspeed.net
Maribor v sredo v Zagrebu čaka prva tekma 4. predkola kvalifikacji za Ligo prvakov proti Dinamu. Hrvaški mediji pa se ukvarjajo predvsem s športnim direktorjem vijoličastih, Zlatkom Zahovičem, ki zavrača primerjave z Zdravkom Mamićem.

Ni skrivnost, da je Zlatko Zahovič kljub vsem uspehom naših nogometašev in reprezentance v zadnjem času še vedno najprepoznavnejši slovenski nogometni obraz v svetu. Pečat, ki ga je pustil v dresih Partizana, Porta, Olympiacosa, Valencie in Benfice, je neizbrisen. Zato niti ne čudi, da smo lahko v zadnjih dneh v hrvaških medijih zasledili številne članke z najboljšim strelcem slovenske nogometne reprezentance vseh časov v glavni vlogi.

"Za nas je fantastično, da smo sploh v priložnosti igrati takšno tekmo proti tako velikemu klubu, kot je Dinamo. Mi smo veliko bolj mirni, drugo leto zapored smo si zagotovili igranje v Evropski ligi. Dinamo je velik favorit, težko je govoriti o odstotkih. Izkoristili bomo najmanjšo možnost, ki se nam bo ponudila," je Zaho v pogovoru za 24sata breme favorita spretno prenesel na ramena Dinama. Kaj pa igralci? Koga Zahovič najbolj ceni v zagrebški ekipi? "Uh, vsi so dobri. Če moram nekoga izpostaviti, so to trije. Badelj je motor ekipe, Vida energija, Sammir pa smetana na torti," je bil Zahovič poln hvale na račun igralcev Dinama.

"To je velik klub. Nekateri pravijo, da želi biti Maribor kot zagrebški klub, a to je nemogoče. Dinamo je prevelik, ima tradicijo in v ponos nam je, da se učimo od takšnega kluba. Moram priznati, da nam gre za zdaj dobro. Naslov prvaka smo vrnili v Maribor, drugo leto zapored pa smo si zagotovili vsaj nastopanje v Evropski ligi. Klub smo uspeli dvigniti na nekoliko višjo raven," je še dejal Zaho, ki se ne boji zagrebških huliganov.

"Slovenski Mamić"? To so neumnosti

Nekaj zelo zanimivih odgovorov je Zahovič ponudil tudi novinarju portala index.hr, ki ga je med drugim vprašal, kako sprejema vzdevek hrvaških medijev, ki ga kot po pravilu imenujejo "slovenski Mamić". "To so neumnosti, ker nisem niti blizu gospoda Mamića. On je absolutni šef Dinama, jaz pa sem samo eden od zaposlenih v Mariboru," je odgovoril Zahovič. "V dveh tekmah se lahko zgodi marsikaj. Seveda spoštujemo Dinamo, toda ne bojimo se jih," še sporoča Zaho, ki je posebno spoštovanje izrazil tudi mariborskim navijačem: "Viole so najboljši navijači na svetu. V pravem pomenu besede živijo za klub in na pravi način vrednotijo naše dobre rezultate. Spremljajo nas po celotni Sloveniji in Evropi, za kar smo jim zelo hvaležni. Sporočam jim, da jih ne bomo razočarali niti v Zagrebu."

Komentarjev 9
  • vladek 06:56 22.avgust 2012.

    Čuvaj se psa ki ne laja.Takšni so Mariborčani.Te govorancije so iz samega straha,Čudno da Zahović ni začel kritizirat sodnike.

  • pesjan 19:10 21.avgust 2012.

    kdo bo uspejnejši mali ZZ ali veliki Mamič ?

  • esim 15:10 21.avgust 2012.

    ** Vaš komentar smo odstranili, ker ste kršili naš kodeks komentiranja. Uredništvo zurnal24.si **