Šport > Nogomet
14 ogledov

Mertelj: "Odigrati tekmo življenja"

Olimpija Maribor večni derbi Mertelj Jaka Dimc
"So kvalitetnejši tekmec, treba bo pokazati, kaj zmoremo," pred prvo tekmo 4. predkola kvalifikacij za Ligo prvakov proti Dinamu opozarja strateg Maribora Darko Milanič.

Slovenski prvaki iz Maribora so pred zadnjim dejanjem kvalifikacij za nogometno Ligo prvakov, v sredo jih ob 20.45 v Zagrebu čaka prvi dvoboj z Dinamom. Povratna tekma bo prihodnji torek v Ljudskem vrtu prav tako ob 20.45. Gre za prvi vrhunec slovenske klubske sezone na mednarodnem prizorišču.

"Vsi, razen Mitje Vilerja, so zdravi in pripravljeni za sredino tekmo, ki jo nestrpno pričakujejo," so bile uvodne besede trenerja Darka Milaniča. Mariborčani se danes selijo v Čatež, kjer bodo bivali do sredine tekme, jutri pa jih čaka še trening v Maksimirju. Milanič že ima informacije o nasprotniku, ki mu jih je priskrbel pomočnik Saša Gajser z zadnje tekme hrvaške lige v Zadru. "Za pripravo je malo časa, veliko se bomo pogovarjali, do tekme pa bo dosti časa za razgovor. So kvalitetnejši tekmec, treba bo pokazati, kaj zmoremo," se trenutka zaveda Milanič.

Aleš Mertelj pravi, da gre pri Dinamu za ekipo, ki nasprotniku ne pusti veliko prostora, je pa optimističen. "V okolici se čuti, da sosedski dvoboj pomeni več. Ko greš na igrišče, se poskušaš temu izogniti in želiš onemogočiti nasprotnika. Cilj vsakega je odigrati najboljšo tekmo, tekmo življenja. Želimo zmagati, ne razmišljamo o neodločenem izidu ali minimalnem porazu. Prepričan sem, da je vsak sposoben prispevati svoj delček v moštvu."

Iz kluba so sporočili, da so za gostovanje v Zagreb napolnili že 12 avtobusov, v posebnem vlaku je že več kot 400 prijavljenih. Državne prvake bo v sredo spodbujalo vsaj tisoč privržencev, Ljudski vrt je za povratno tekmo, ki bo v torek, praktično že razprodan.

Državni prvaki so tudi letos Sloveniji priborili kopico točk, zdaj so le korak do elitne lige. Pred njimi je zdaj veliki sosed, zagrebški Dinamo. Z zmago nad Dudelangeem so si zagotovili nastop v Evropski ligi, a je play-off za Ligo prvakov z Dinamom korak naprej. Imajo priložnost, da ponovijo uspeh generacije iz leta 1999. Maribor je takrat izločil Lyon. Na prvi tekmi je zadel Dalibor Filipović, v povratni pa sta Ante Šimundža in Stipe Balajić poskrbela za neverjetno veselico v Mariboru.

Trinajst let kasneje je pred preizkušnjo druga generacija. Dinamo je lani igral v Ligi prvakov in je v vlogi favorita, a izkušnje iz preteklosti govorijo drugače. Leta 1999 je bil Lyon favorit, vendar v dveh tekmah ni dosegel gola, prej pa tri. Lani so Mariborčani v odločilni tekmi za Evropsko ligo izločili Glasgow Rangers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.