Šport > Nogomet
25 ogledov

Dinamo napredoval v 98. minuti

dinamo kelava vida Reuters
Zagrebški Dinamo se je šele po zaslugi zadetka Domagoja Vide v 98. minuti na povratni tekmi drugega predkola kvalifikacij za Ligo prvakov proti Ludogorecu uvrstil v nadaljnje tekmovanje. V 3. predkolo sta s Slaskom napredovala tudi Rok Elsner in Dalibor Stevanović.

Zagrebški Dinamo ostaja v igri za napredovanje v skupinski del Lige prvakov, a še v 97. minuti povratne tekme drugega predkola kvalifikacij ni prav nič kazalo na to. Bolgarski Ludogorec je do zadnjih vzdihljajev srečanja na Maksimiru držal zanj ugodnih 2:2, nato pa je udaril Domagoj Vida in dobesedno v zadnji sekundi zabil za veliko in pomembno zmago Dinama s 3:2.

Potem ko se je prva tekma v Bolgariji končala z 1:1, je bilo jasno, da Dinamo na povratni tekmi čaka veliko dela. Po odličnem začetku gostov, ki so povedli v 12. minuti, pa so bili Zagrebčani še v slabšem položaju. Ljubitelji Dinama so nekoliko lažje zadihali v 33. minuti, ko je s strelom z glavo izenačil Ante Rukavina, toda že tri minute kasneje je Marcelinho da Costa (žogo si je ustavil z roko, a so sodniki vseeno priznali zadetek) Ludogorec znova popeljal v vodstvo. Dinamo je v drugem polčasu vse stavil v napad, od 57. minute, ko je bil izključen Marelinho, pa so imeli še igralca več na igrišču. Le po treh minutah je znova izenačil Rukavina, nato pa se je bila mreža gostov zakleta za domače napadalce. Dinamo je bil že tik pred prepadom, ko je sodnik Felix Zwayer srečanje podaljšal za pet minut. Ker so gostje preveč zavlačevali, se je srečanje zavleklo vse do 98. minute, ko je v zadnji akciji na tekmi po podaji Mehmeda Alispahića s petih metrov v polno meril Vida in Maksimir spravil v ekstazo.

Zagrebčani se bodo v 3. prekolu pomerili s Šerifom iz Tiraspola, za katerega nastopata Miral Samardžić in Tadej Apatić.

Napredovala tudi Elsner in Stevanović

V 3. predkolo se je uvrstil tudi poljski Slask iz Vroclava, ki je na povratni tekmi pred domačimi gledalci proti Budućnosti iz Podgorice sicer klonil z 0:1, a se v nadaljnje tekmovanje uvrstil po zaslugi zmage na prvi tekmi z 2:0. Za poljske prvake je od prve do zadnje minute igral tudi Rok Elsner, medtem ko je Dalibor Stevanović celotno srečanje presedel na klopi.

Liga prvakov, kvalifikacije, povratne tekme, 2. predkolo:

Helsingborg : The New Saints 3:0 (2:0) /0:0/
Atta 8., Sorum 27., Santos 89.

Vardar Skopje : BATE Borisov 0:0 /2:3/

Linfield : AEL Limassol 0:0 /0:3/

Dinamo Zagreb : Ludogorec Razgrad 3:2 (1:2) /1:1/
Rukavina (33, 60), Vida (98); Gargorov (12), Costa (36)
RK: Costa (57/Ludogorec)

Slask Vroclav : Budućnost Podgorica 0:1 (0:1) /2:0/
Vukčević (15)
Rok Elsner je igral celotno srečanje, Dalibor Stevanović (oba Slask) je sedel na klopi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.