Brajkovič tokrat enajsti

Foto: Žurnal24 Jani Brajkovič je lani slavil na tej dirki. (Foto: EPA)
Šesta etapa dirke po Kaliforniji je pripadla Slovaku Petru Saganu. Janez Brajkovič je prilolesaril do 11. mesta, v skupnem vodstvu pa ostaja Michael Rogers.
Oglej si celoten članek
Brajkovič je 28 kilometrov do cilja poskusil s pobegom, vendar njegov pobeg ni uspel. Dirka ima na sporedu še dve etapi.

Slovak Peter Sagan v dresu italijanskega moštva Liquigas je na dirki po Kaliforniji ponoči po slovenskem času vpisal drugo etapno zmago. Po peti je zmagal tudi na šesti najzahtevnejši etapi s sedmimi kategoriziranimi vzponi od Pasadene do jezera Big Bear (216 km). Drugo mesto na etapi je osvojil Avstralec Rory Sutherland (Unitedhealthcare). V ospredju je bil Jani Brajkovič, ki je prišel v cilj s časom zmagovalca, bil je 11. Brajkovič, ki kolesari za ameriško moštvo RadioShack, je v skupnem seštevku osmi s 35. sekundami zaostanka za vodilnim kolesarjem na dirki Michaelom Rogersom (HTC-Columbia).

Avstralec je ubranil rumeno majico s tretjim mestom na etapi. Štiri sekunde v skupni razvrstitvi zaostaja Američan David Zabriskie (Garmin-Transitions), tokrat je bil osmi. Na tretje mesto skupno pa se je z zaporednima zmagama prebil 20-letni Sagan, ki zaostaja devet sekund. Na četrto mesto je zdrsnil Brajkovičev moštveni kolega Američan Levi Leipheimer (+0:14), trikratni zmagovalec dirke po Kaliforniji in branilec naslova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.