Šport
16 ogledov

Brajkovič tokrat enajsti

Jani Brajkovič je lani slavil na tej dirki. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Šesta etapa dirke po Kaliforniji je pripadla Slovaku Petru Saganu. Janez Brajkovič je prilolesaril do 11. mesta, v skupnem vodstvu pa ostaja Michael Rogers.
Brajkovič je 28 kilometrov do cilja poskusil s pobegom, vendar njegov pobeg ni uspel. Dirka ima na sporedu še dve etapi.

Slovak Peter Sagan v dresu italijanskega moštva Liquigas je na dirki po Kaliforniji ponoči po slovenskem času vpisal drugo etapno zmago. Po peti je zmagal tudi na šesti najzahtevnejši etapi s sedmimi kategoriziranimi vzponi od Pasadene do jezera Big Bear (216 km). Drugo mesto na etapi je osvojil Avstralec Rory Sutherland (Unitedhealthcare). V ospredju je bil Jani Brajkovič, ki je prišel v cilj s časom zmagovalca, bil je 11. Brajkovič, ki kolesari za ameriško moštvo RadioShack, je v skupnem seštevku osmi s 35. sekundami zaostanka za vodilnim kolesarjem na dirki Michaelom Rogersom (HTC-Columbia).

Avstralec je ubranil rumeno majico s tretjim mestom na etapi. Štiri sekunde v skupni razvrstitvi zaostaja Američan David Zabriskie (Garmin-Transitions), tokrat je bil osmi. Na tretje mesto skupno pa se je z zaporednima zmagama prebil 20-letni Sagan, ki zaostaja devet sekund. Na četrto mesto je zdrsnil Brajkovičev moštveni kolega Američan Levi Leipheimer (+0:14), trikratni zmagovalec dirke po Kaliforniji in branilec naslova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.