Branik v zaključku do minimalne prednosti

Foto: Gregor Katič
Foto: Gregor Katič
Mariborski rokometaši so v prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF v dvorani Tabor premagali švedski Kristianstad (26:25).
Oglej si celoten članek

Rokometaši mariborskega Branika so se prvič v zgodovini kluba pomerili s švedskimi predstavniki, v dvorani Tabor pa jim je v prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF nasproti stala ekipa Kristianstada. Ekipa, ki jo vodi selektor Švedske Ola Lindgren, je po prvem polčasu vodila s 13:10, a so se Štajerci v drugih 30 minutah zbrali in na koncu slavili.

Izbranci Marka Šibile so tekmo začeli dobro, vodili do 3:2, vse tri zadetke je dosegel Žiga Mlakar, nato pa je Fredric Petersson poskrbel za prvo švedsko vodstvo na tekmi (4:3). Tega so gosti brez večjih težav držali do polčasa, čeprav so bili Mariborčani še nekajkrat povsem blizu, nazadnje po golu Anteja Kaleba za 6:7. Vendar so Švedi nato dosegli štiri zaporedne gole in tekmecem ušli, na odmor pa odšli s prednostjo 13:10.

Do zmage v 59. minuti

V drugem delu je Kristianstad po golu Johana Jepsona še povečal prednost, kar je prebudilo domače igralce. Dosegli so tri zaporedne gole, po izenačenju na 14:14 pa je Lindgren vzel odmor. Švedi so še držali prednost do 16:15, nakar so Mariborčani zadeli še trikrat zapored. V 47. minuti je za dve minuti na klop moral Tine Poklar, kar so gosti izkoristili in izenačili (21:21). Tri minute pred koncem je Mlakar izid poravnal na 25:25, Nikola Špelić pa je v 59. minuti zadel za pomembno zmago.

Prvi strelec tekme je bil Mlakar s sedmimi goli, pet jih je dosegel v prvem polčasu, šestkrat sta zadela Poklar in Špelić.

Pokal EHF, 2. krog (prva tekma):

Maribor Branik : Kristianstad 26:25 (10:13)
Mlakar 7, Poklar in Špelić po 6; Björnsen 5, Lagergren in Cederholm po 4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.