Šport
16 ogledov

Branik v zaključku do minimalne prednosti

sport 01.12.11. Marko Sibila, trener Maribora, foto: Gregor Katic Gregor Katič
Mariborski rokometaši so v prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF v dvorani Tabor premagali švedski Kristianstad (26:25).

Rokometaši mariborskega Branika so se prvič v zgodovini kluba pomerili s švedskimi predstavniki, v dvorani Tabor pa jim je v prvi tekmi drugega kroga evropskega pokala EHF nasproti stala ekipa Kristianstada. Ekipa, ki jo vodi selektor Švedske Ola Lindgren, je po prvem polčasu vodila s 13:10, a so se Štajerci v drugih 30 minutah zbrali in na koncu slavili.

Izbranci Marka Šibile so tekmo začeli dobro, vodili do 3:2, vse tri zadetke je dosegel Žiga Mlakar, nato pa je Fredric Petersson poskrbel za prvo švedsko vodstvo na tekmi (4:3). Tega so gosti brez večjih težav držali do polčasa, čeprav so bili Mariborčani še nekajkrat povsem blizu, nazadnje po golu Anteja Kaleba za 6:7. Vendar so Švedi nato dosegli štiri zaporedne gole in tekmecem ušli, na odmor pa odšli s prednostjo 13:10.

Do zmage v 59. minuti

V drugem delu je Kristianstad po golu Johana Jepsona še povečal prednost, kar je prebudilo domače igralce. Dosegli so tri zaporedne gole, po izenačenju na 14:14 pa je Lindgren vzel odmor. Švedi so še držali prednost do 16:15, nakar so Mariborčani zadeli še trikrat zapored. V 47. minuti je za dve minuti na klop moral Tine Poklar, kar so gosti izkoristili in izenačili (21:21). Tri minute pred koncem je Mlakar izid poravnal na 25:25, Nikola Špelić pa je v 59. minuti zadel za pomembno zmago.

Prvi strelec tekme je bil Mlakar s sedmimi goli, pet jih je dosegel v prvem polčasu, šestkrat sta zadela Poklar in Špelić.

Pokal EHF, 2. krog (prva tekma):

Maribor Branik : Kristianstad 26:25 (10:13)
Mlakar 7, Poklar in Špelić po 6; Björnsen 5, Lagergren in Cederholm po 4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.