Šport
32 ogledov

Slovenci želijo tri klube v ligi SEHA

Croatia Osiguranje Zagreb Celje Pivovarna Laško Arena Slišković Žvižej Skube Slavko Midzor/PIXSELL
Na seji skupščine združenja regionalne rokometne lige SEHA (South East Handball Association) za moške, ki je bila konec minulega tedna v Novem Sadu, so Slovenijo sprejeli pod svoje okrilje, za dokončno potrditev pa bo treba počakati na majsko skupščino Rokometne zveze Slovenije.

Med petkovimi polfinalnimi in nedeljskimi tekmami za prvo in tretje mesto na zaključnem turnirju najboljše četverice v Novem Sadu je bila seja skupščine regionalne lige za moške. Po pričakovanju so prisotni – slovensko zvezo je zastopal generalni sekretar RZS Goran Cvijić – sprejeli Slovenijo v združenje SEHA.

V tekmovalni sezoni 2013/14 je v regionalni ligi nastopalo deset klubov iz sedmih držav: Hrvaške (Zagreb in Nexe Našice), Srbije (Partizan in Vojvodina), Makedonije (Vardar in Metalurg), Črne gore (Lovćen), Bosne in Hercegovine (Borac Banjaluka), Belorusije (Brest Meškov) ter Slovaške (Tatran Prešov).

Še brez Madžarov, trije slovenski kandidati

V naslednji sezoni bo liga štela 12 klubov, vanjo pa želijo vstopiti tudi trije slovenski – Gorenje Velenje, Celje Pivovarna Laško in Maribor Branik. V sezoni 2014/15 v ligi SEHA zagotovo ne bodo nastopili madžarski klubi (Veszprem, Pick Szeged, Csurgo). V regionalno ligo SEHA želita vstopiti tudi romunska Constanta in ukrajinski Motor Zaporožje, vendar to zaenkrat ni realno, možno pa je, da zdajšnja udeleženca Borac iz Banjaluke in Lovćen iz Cetinja zaradi neizpolnjevanja kriterijev vodstva lige ne bosta več igrala v ligi.

Cvijić se je na skupščini v Novem Sadu zavzel za nastop treh slovenskih klubov v regionalni ligi v prihajajoči sezoni 2014/15. Dokončna sestava lige za naslednjo sezono bo znana najkasneje do 15. junija, ko bodo končana vsa državna prvenstva.

Bo selitev preprečil denar?

Časnik Delo je v današnji izdaji zapisal, da je za grenak priokus skupščine poskrbela izjava, da bi morali Slovenci zaradi povečanih stroškov razširjene lige plačati določeno pristopnino, kakih 150.000 evrov. Ruski energetski velikan Gazprom, ki je generalni pokrovitelj lige SEHA, namreč svojega vložka, s katerim so krili tekmovalne stroške, ne namerava povečati, obstoječi klubi pa se nočejo odreči privilegijem na račun preračunljivih Slovencev, ki so sprva zviška gledali na nastajajoče regionalno tekmovanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.