Šport
11 ogledov

V Velenju in Celju zadovoljni z rezultatom

Croatia Osiguranje Zagreb Celje Pivovarna Laško Arena Kaleb Zelenović Slavko Midzor/PIXSELL
Minuli konec tedna sta se od rokometne Lige prvakov poslovila oba slovenska predstavnika, Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje.

Ekipi sta prvi tekmi pred domačimi gledalci dobili, Celje je premagalo Flensburg, Gorenje bogati PSG, na povratnem srečanju pa Nemci in Francozi niso dopustili novega presenečenja. V taboru obeh ekip so zadovoljni.

"Pred žrebom skupine je imela ekipa Celja Pivovarne Laško izjemno težko delo. V skupini so bili zelo dobri nasprotniki. Cilj je bil, da pridemo iz skupine. Vedelo se je, da bo pet ekip povsem enakovredno konkuriralo za nadaljevanje. Ekipa je skozi celotno evropsko sezono delovala zelo dobro," je uvodoma dejal celjski trener Branko Tamše in dodal: "Ekipa je osnovni cilj izpolnila in ga malce celo presegla s tretjim mestom v skupini." 

Tamše: Fantom čestitam za borbo

Celjane je v osmini finala čakal nemški Flensburg, rokometaši iz mesta ob Savinji so v dvorani Zlatorog prvo tekmo dobili s 26:25. Na povratni tekmi so klonili s 27:30, vendar po 120 minutah pustili dober vtis. "Vedeli smo, da je Flensburg papirnati favorit. Mi smo se maksimalno pripravili. Doma smo bili po izjemno dobri igri zbrani in borbeni vseh 60 minut. Z nepopustljivostjo in upoštevanjem tistega, kar smo se dogovorili, smo povsem zasluženo zmagali," je prvo tekmo pokomentiral Tamše in se dotaknil še gostovanja v Nemčiji.

"Dali smo vse od sebe, v Flensburgu smo bili v položaju za senzacijo. Fantje so se res borili. Žal so se nam prikradle napake, kar zna Flensburg izkoristiti. Borili smo se vseh 120 minut. Fantom moram čestitati za borbo in prikazano igro. Videli smo, da lahko igramo z na papirju močnejšimi klubi, ki kotirajo na sam vrh," je zaključil Tamše.

Vajdl: Velik uspeh za slovenski rokomet

Vajdl Hamburg HSV Gorenje Velenje Liga prvakov | Avtor: EPA EPA
Tudi rokometašem Gorenja žreb v osmini finala ni namenil nič lažjega nasprotnika, zvezdniški PSG je v Rdeči dvorani padel, Francozi pa so na povratni tekmi stvari postavili na svoje mesto. Velenjčani so tako kot Celjani pustili lep vtis in namučili favorizirane tekmece.

"Čestitam fantom za uspešno sezono. Predvsem v zadnjem krogu, ko smo igrali proti tako kakovostni in vrhunski ekipi, kot je Paris Saint-Germain. Sama zveneča imena; v domači dvorani smo jih premagali in naredili veliko presenečenje za slovensko javnost. Na povratnem srečanju smo bili do 40. minute enakovredni, potem smo kondicijsko padli. Skoraj nemogoče je zdržati vseh 60 minut v takem ritmu, kot igra Pariz. Zaenkrat nimamo menjav na zunanjih mestih; Staš Skube igra cele tekme. Poznala se je tudi tekma z Mariborom, to je pobralo veliko moči," je evropsko sezono ocenil trener Velenjčanov Ivan Vajdl ter pohvalil predstave in trud svojih varovancev.

"Vsi smo zadovoljni s prikazanim v Evropi. Vsa Evropa je spoznala naše igralce, nekateri so bili v lanski sezoni še neznani. Nekaj igralcev, predvsem Skubeta, vsa Evropa občuduje. Velikokrat je bil v najboljši sedmerki kroga. No je velik uspeh ne samo za Gorenje, ampak za ves slovenski rokomet," je zaključil Vajdl.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.