Šport
11 ogledov

Celjane ujela realnost razmerja moči

Skube Veszprem Celje Pivovarna Laško Liga prvakov EPA
Rokometaši Celja na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov niso uspeli ponoviti senzacije s prvega obračuna in proti Flensburgu izgubili s 27:30. Nemci so se tako uvrstili v četrtfinale. Gorenje v nedeljo v Parizu.

Rokometaši Flensburg-Handewitta so na povratni tekmi osmine finala evropske Lige prvakov premagali Celje Pivovarno Laško s 30:27 (15:14) in napredovali v četrtfinale. Na prvi tekmi pred tednom dni v Celju so s 26:25 slavili Celjani. Najboljši strelec tekme je bil Gašper Marguč z osmimi goli.

Ponovitev finala izpred desetih let

Branko Tamše Celje PL Sviš Ivančna Gorica finale pokala Zlatorog | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Nasprotnik Celjanov v osmini finala Lige prvakov je bil isti kot v finalu pred desetimi leti, ko so štajerski rokometaši slavili zmago v tem tekmovanju. Celjani so vseskozi poudarjali, da so bogati Nemci favoriti, obenem pa na prvi tekmi doma, ki so jo dobili z golom razlike (26:25), potrdili, da so tudi Nemci ranljivi in da v tem športu vedno velja, da je žoga okrogla.

Vse do 51. minute so bili Celjani na pragu velikega presenečenja, v končnici pa so Nemci naredili odločilno razliko in se osmič v zgodovini kluba zavihteli v četrtfinale tega tekmovanja. Kakšnih 5000 gledalcev v dvorani je videlo atraktiven rokomet in Celjani so potrdili, da so se zasluženo prebili med najboljših 16 ekip v Evropi.

Tamše pripotoval z oslabljeno ekipo

Trener Celja Branko Tamše ni mogel računati na vse svoje igralce. Še vedno sta poškodovana Vid Poteko in Gregor Potočnik, vrnil se je Blaž Blagotinšek, Žiga Mlakar pa je kljub bolezni stopil na igrišče. Kljub temu je Tamše našel taktiko za uspešno igro proti enemu od evropskih rokometnih velikanov. V ospredju je bila predvsem dobra obramba, ki je uspela ustaviti nemški protinapad. V uvodu so Nemci še gospodarili na igrišču in v 9. minuti vodili s 6:3, nato pa so Celjani vseskozi ogrožali nemško vodstvo.

Matevž Skok Celje PL Sviš Ivančna Gorica finale pokala Zlatorog | Avtor: Gregor Katič Gregor Katič
Po golih Gašperja Marguča in Žige Mlakarja pa sta bili ekipi v 26. minuti poravnani pri 12. golu. Po izenačenju na 14:14 so imeli slovenski rokometaši celo protinapad za vodstvo, povsem ob koncu pa je Luka Žvižej zgrešil protinapad za izenačenje ob polčasu na 15. golu.

Nemci vseskozi korak spredaj

V drugem delu so se Celjani približali v 38. minuti še na 17:16, večji del pa so Nemci spet vodili za dva ali tri gole. Blestel je predvsem Flensburgov vratar Mathias Andersson, ki je prav na 36. rojstni dan Celjanom kljub dobro pripravljenim napadom preprečeval gole. Ključna je bila nato 51. minuta srečanja, ko je bil izključen Ivan Slišković in Nemci so vodstvo 24:22 kljub razpoloženemu vratarju Matevžu Skoku spremenili v 26:22. Celjski strateg Tamše je poskušal z minuto odmora, a je Thomas Mogensen v 54. minuti kljub temu zadel za 28:23 in praktično odločil zmagovalca. V končnici je nemška prednost znašala pet golov, povsem ob koncu pa se je nekoliko stopila.

Ose z dvema goloma prednosti, razprtije v PSG

Velenjčani so na prvem obračunu doma premagali francoski PSG s 30:28. Povratna tekma se bo v nedeljo začela ob 17.00. Velenjčani v Pariz ne odhajajo z najboljšo popotnico, saj so v prvenstvu le remizirali v Mariboru. A tudi Parižanom se ni vse izšlo po željah. Proti vodilnemu Dunkerqeu so doma izgubili s 25:27. Trener Gorenja Ivan Vajdl je prepričan, da je slaba igra Parižanov posledica nesoglasij v ekipi.

Eno glavnih orožij velenjske ekipe bo spet Staš Skube. Glede na to, da je Parizu na prvi tekmi nasul osem, včeraj Mariboru pa 12 zadetkov, bo pozornost namenjena njemu. Skube je bil skupaj z Mariem Šoštarićem in Markom Dujmovićem glavni krvnik Pariza na prvi tekmi. Skupaj so ti trije igralci zabili 23 golov. Skube poudarja, da bodo Francoze skušali ustaviti pri 25 do 30 zadetkih in igrati strpno v napadu.

Liga prvakov, osmina finala, povratne tekme:

FLENSBURG : Celje Pivovarna Laško 30:27 (15:14) /25:26/
Eggert 6, Svan in Gottfridsson 6,; Marguč 8, Slišković, Zelenović in Žabič 4

Nedelja ob 17.00:
PSG – Gorenje Velenje /28:30/

// - rezultat prve tekme
AB - ekipa, ki je napredovala

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.