Šport
11 ogledov

Celjani premagali sami sebe

Blaž Janc Saša Despot
"Domačini so izpustili zmago iz rok," je po dvoboju v Zlatorogu dejal član Vardarja Alem Toskić. Celjani so tekmo izgubili s 26:27.

"Ne morem verjeti, da so naši fantje tokrat premagali sami sebe," je pred celjsko dvorano Zlatorog po sinočnjem porazu proti Vardarju v uvodnem kolu Lige prvakov (26:27) bentil eden izmed privržencev rokometašev Celja Pivovarne Laško.

S podobnimi mislimi je celjski rokometni hram zapuščalo tudi ostalih tri tisoč domačih navijačev, 
ki so gostom iz Skopja pripravili peklensko vzdušje, s praktično identičnim razmišljanjem pa je ob pogovoru s slovenskimi novinarji postregel tudi krožni napadalec Vardarja Alem Toskić. Nekdanji član Celja PL je pošteno priznal, da je bilo njegovo moštvo na robu poraza: "Domačini so večji del srečanja narekovali izredno visok ritem. Držali so vodstvo in nam ob bučni podpori domače publike povzročali veliko težav. V končnici jim je malce zmanjkalo sape, posledično pa so zgrešili nekaj zicerjev in naredili določene tehnične napake, kar je tehtnico prevesilo na naš mlin. Lahko rečem, da so izpustili zmago iz rok." 

Strelec dveh zadetkov v celjsko mrežo je pojasnil, da Vardar tokrat ni prikazal svojega pravega obraza: "V tekmo nismo krenili na pravi način, kar je bilo vidno že v uvodnih petnajstih minutah. Hitro smo se znašli v zaostanku, to pa se je ponovilo tudi v drugem polčasu. Na srečo nas je izjemno razpoloženi vratar Šterbik držal v igri za zmago. Končnica se je razpletla pa naših željah in izredno veseli smo odvojenih točk na tem vročem parketu."

Mimo Šterbika ni šlo

Domačini so se izkazali z izjemno borbenostjo, a so v zaključku napetega dvoboja malce pregoreli v preveliki želji, do izraza pa je prišla tudi bistveno daljša klop zvezdniške zasedbe iz Skopja. Mladi reprezentant Blaž Janc je s položaja desnega krila dosegel tri zadetke, po tekmi pa je obžaloval zamujeno priložnost za veliki skalp: "Borili smo se do zadnje sekunde, a na žalost nismo bili dovolj zbrani pri zicerjih. Šterbik nam je te strele ubranil in to je odločilo tekmo. Sicer smo odigrali zelo dobro in v določenih obdobjih tekme zadevali iz vseh položajev. Prišle so tudi črne minute, toda nismo se predajali. Sam sem šel v vsak strel maksimalno, vendar je Šterbik dokazal, da je izjemno izkušen vratar, medtem ko večini fantov v našem moštvo manjka tako težkih tekem na najvišjem nivoju."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.