Šport
18 ogledov

"Velik izziv za mlado ekipo"

Branko Tamše Celje PL Sviš Ivančna Gorica finale pokala Zlatorog Gregor Katič
Pred rokometaši Celja Pivovarne Laško je uvodna tekma v Lligi prvakov. V soboto bo v Celju gostoval Vardar iz Skopja, tekma se bo v dvorani Zlatorog pričela ob 20.30.

Junijski žreb lige prvakov na Dunaju je celjski zasedbi namenil skupino smrti. V skupini C so poleg zvezdniškega madžarskega Veszprema še nemški Rhein-Neckar Löwen, ruski Čehovski medvedi, francoski Montpellier, kjer igra kar pet slovenskih reprezentantov (Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek) ter makedonski Vardar.

Za makedonskega podprvaka, kjer je alfa in omega bogati ter nekoliko kontroverzni ruski bogataš Sergej Samsonenko, igrajo številni vrhunski igralci, kot so Hrvat Blaženko Lacković, Rusa Timor Dibirov in Aleksej Rastvorcev, nekdanji srbski reprezentančni vratar s španskim potnim listom Arpad Šterbik, v tem bogatem skopskem klubu pa so tudi trije nekdanji člani celjskega kluba: Slovenec Matjaž Brumen, Srb Alem Toskić in ruski reprezentant Sergej Harbok.

"V naši skupini so vsaj tri ekipe, ki v tej sezoni želijo nastopiti na sklepnem turnirju v Kölnu. To so Veszprem, Rhein-Neckar Löwen in Vardar. Imamo srečo, da se bomo pomerili s tako kakovostnimi zasedbami, za našo mlado ekipo je to vsekakor izjemno velik izziv," je o skupini dejal trener celjske ekipe Branko Tamše.

"Skopska zasedba je izkušena in zrela, v tej sezoni ima najvišje cilje. Nevarna je iz vseh položajev. V napadu moramo biti maksimalno preudarni in strpni pri naših strelih na gol. Upam, da Šterbik ne bo imel svojega dne, v primeru njegovih obramb namreč sledi nevarnost hitrih nasprotnih napadov. Kakovostno se moramo vračati v obrambo in tekmecu preprečiti hitro izvajanje žoge s sredine igrišča. V napadu so vsi nevarni, izpostavil pa bi Harboka, ob Šterbiku zagotovo največja okrepitev makedonske ekipe v tej sezoni," je dejal Tamše in dodal: "V prvi vrsti si želim, da bi moja ekipa igrala obrambo na najvišji možni ravni. To bo naša najmočnejša karta na sobotni tekmi, le v tem primeru se lahko enakovredno zoperstavimo Vardarju."

"Za Vardar igrajo samo vrhunski igralci iz celotne Evrope, sploh ne vem, koga bi posebej izpostavil, a na igrišču vselej zmaguje ekipa in ne posamezniki. Če bomo v Zlatorogu prikazali čvrsto predstavo, predvsem tu mislim na našo obrambo, potem se lahko nadejamo ugodnemu izidu," pa je dejal kapetan Celjanov Luka Žvižej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.