Šport
22 ogledov

"Naši cilji so vedno najvišji"

Branko Tamše Celje PL Sviš Ivančna Gorica finale pokala Zlatorog Gregor Katič
Pri Celji Pivovarni Laško so po koncu minule sezone temeljito prevetrili vrste, navkljub številnim novim obrazom v dvorani Zlatorog pa so napovedali ubranitev naslova v prvenstvu in pokalnem tekmovanju v sezoni 2014/15.

V celjski ekipi je v primerjavi z minulo sezono kar osem novincev. Novi obrazi so Urh Kastelic, Šime Ivić, Gal Marguč, Jaka Malus, Miha Zarabec, Tilen Kodrin, Živan Pešić in Michal Kasal, ekipo pa so po koncu sezone zapustili Borut Mačkovšek, Uroš Bundalo, Sebastian Skube, Gašper Marguč, Žiga Mlakar, Mate Lekai in Nemanja Zelenović.

Težka skupina v Ligi prvakov

Izbranci Branka Tamšeta so visoke tekmovalne ambicije pokazali že v sezonski uverturi, ko so na nedavni tekmi za slovenski superpokal v Portorožu zanesljivo opravili s tekmeci iz Ivančne Gorice in osvojili prvo lovoriko v tej sezoni. Največja tekmeca celjske zasedbe na domačem prizorišču bosta Gorenje Velenje in Maribor Branik, edinega slovenskega predstavnika v evropski ligi prvakov pa čakajo sami imenitni mednarodni tekmeci: madžarski Veszprem, ruski Čehovski medvedi, nemški Rhein-Neckar Löwen, makedonski Vardar in francoski Montpellier.

Povprečna starost celjske ekipe znaša slabih 23 let, Tamše pa je navkljub mladosti in neizkušenosti svojih izbrancev zadovoljen z opravljenim delom v času priprav. "Vsi po vrsti so delali dobro, od staroselcev do novincev, ki so se dobro vklopili v naš kolektiv. Čaka nas dolga sezona v malce spremenjeni obliki domačega tekmovanja, ko prvi del sezone nekoliko izgublja na atraktivnosti, saj se bo o vsem odločalo v aprilu oziroma maju, nekatere ekipe pa si bodo lahko privoščile tudi kakšen spodrsljaj več," je na današnji novinarski konferenci uvodoma dejal Velenjčan na celjski klopi.

Novi igralci so prišli z razlogom

"Pred nami je naporno tekmovanje v ligi prvakov. Predstavili se bomo z najmlajšo ekipo v zgodovini celjskega rokometa, ki pa zaradi tega ni manj kakovostna. Za vse nas je privilegij biti v takšnem klubu, kot je Celje Pivovarna Laško. Naši cilji so vedno najvišji. Vsi novi igralci so prišli z razlogom. V njih verjamemo, ker so sposobni uresničiti vse cilje," je dodal Tamše.

Trener celjskega kluba se zaveda, da bodo zavoljo neizkušenosti številna nihanja v igri, a verjame v napredek. "Od vseh mojih varovancev pričakujem, da bodo na vsaki tekmi dali vse od sebe. Naša največja domača tekmeca iz Velenja in Maribora imata nekoliko več časa za piljenje svoje pripravljenosti, medtem ko jo mi moramo doseči že konec meseca, ko se začne liga prvakov. Ne glede na našo mladost lahko zatrdim, da nobeni od zvezdniških mednarodnih ekip ne bo lahko v Zlatorogu, z roko v roki z okoljem in našimi privrženci pa upamo, da se lahko kosamo z vsako od njih," je še na današnji novinarski konferenci še dodal Tamše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.