Šport
26 ogledov

Niso spustili hlač, a vseeno izgubili

Blaž Blagotinšek
1/17
Saša Despot
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 1. kou Lige prvakov pred domačimi gledalci izgubili proti Vardarju iz Skopja s 26:27 (12:12).

Celjski rokometaši so boje v "skupini smrti" lige prvakov začeli s porazom. Zvezdniški Vardar, ki si želi nastopiti na sklepnem turnirju v Kölnu, v ta namen pa je svoje vrste okrepil z nekaterimi zvenečimi imeni, je mlade pivovarje strl šele v zadnjih 15 minutah, ko nikakor niso spravili žoge v gol makedonskega moštva.

Uvod tekme je bil sicer za Celjane slab. Strel Blaža Janca je ubranil Arpad Šterbik, Luka Žvižej je dobil dvominutno kazen, Vardar pa je vodil z 2:0. A so se izbranci Branka Tamšeta zbrali, z dobro obrambo, na čelu z Matevžem Skokom, pa onemogočili tekmece. Izid so najprej poravnali, nato pa prvič na tekmi prek Mihe Zarabca povedli s 3:2. Ko je Vid Poteko zadel za 5:3, je gostujoči trener Raul Gonzales vzel prvo minuto odmora.

To ni predramilo njegovih igralcev, ki so v napadu igrali brez prave ideje. Na drugi strani so Celjani izkoriščali priložnosti, polnili gol Vardarja, po golu Blaža Blagotinška za 11:5 pa je Gonzales vzel še drugi odmor. Ta je makedonske zvezdnike prebudil, saj so v 28. minuti poravnali na 11:11, minuto kasneje povedli, Zarabec pa je pred odhodom na odmor poskrbel za izenačenje na 12:12.

Drugih 30 minut so slovenski prvaki začeli z dvema goloma. Dobro je v napadu igral Zarabec, Vardar pa je držal stik po zaslugi Timurja Dibirova. Domačini so odgovorili s tremi zadetki, gosti pa so se še enkrat več vrnili. Skok je z nekaj obrambami poskrbel, da ti niso izenačili, v 50. minuti pa je Ivan Slišković zadel za 22:20. Celjani so nato v napadu, tako kot v prvem polčasu, doživljali črne minute, kar so zvezdniki iz Skopja izkoristili. Šest minut pred koncem so vodili 24:23, prednosti pa niso več izpustili iz rok. 

"Mladi fantje letijo po igrišču"

Junak tekme je bil vratar gostov Šterbik, ki je zbral 21 obramb. "Pet dni pred tekmo sem se tresel, saj sem vedel, da nas čaka težka naloga. Zavedal sem se, da Celjani pred nami ne bodo spustili hlače, temveč bodo odigrali na vso moč. Mladi fantje dobesedno letijo po igrišču, kar sem opazil že na posnetkih pri pripravi na dvoboj. Jezen sem na soigralce, ki niso od prve minute zaigrali tako kot bi morali, a smo na koncu vednarle prišli do polnega izkupička, kar je v tako izenačeni skupini zelo pomembno," je po tekmi dejal Šterbik.

V domačem moštvu je bil strelsko najbolj razpoložen arabec z desetimi zadetki, pri gostih pa je Dibirov dosegel enega več.

Pivovarje prihodnjo nedeljo v ligi prvakov čaka obračun s francoskim Montpellierjem, kjer si kruh služi peterica slovenskih reprezentantov: Dragan Gajić, Jure Dolenec, Matej Gaber, Vid Kavtičnik in Borut Mačkovšek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.