Branilci lovorike že izpadli

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Hokejisti Chicago Blackhawks, branilci naslova v severnoameriški NHL, so izpadli že v prvem krogu. V odločilni sedmi tekmi so izgubili z ekipo St. Louis Blues s 2:3.
Oglej si celoten članek

V 49. minuti je dvoboj med Blues in Blackhawks odločil Troy Brouwer, ki je leta 2010 Stanleyjev pokal osvojil prav s Chicagom. St. Louis bo v drugem krogu končnice igral z Dallasom.

St. Louis je v prvem delu tekme povedel z goloma Jorija Lehtere (1.) in Coltona Parayke (14.), Marian Hossa (19.) in Andrew Shaw (24.), ob igralcu več na ledu, pa sta poskrbela za izenačenje. Po golu Brouwerja, ta je v končnici zadel prvič po maju 2013, je sledil nalet Chicaga. Brian Elliott v vratih St. Louisa je za napadalce ostal nerešljiva uganka in svojo ekipo po štirih letih suše pripeljal v drugi krog odločilnega dela prvenstva.

V drugi tekmi večera so igralci Nashville Predators ugnali Anaheim Ducks s 3:1 in izsilili odločilno sedmo tekmo. Ta bo v noči na četrtek v Anaheimu, s čimer se bo končal prvi krog končnice. Mattias Ekholm (29.) in James Neal (38.) v drugi ter Shea Weber (60.) v tretji tretjini so zadeli za Nashville, s 26 obrambami pa je v golu blestel tudi Pekka Rinne. Častni gol za Anaheim je v 40. minuti dosegel Ryan Kesler.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.