Šport
36 ogledov

Branilci lovorike že izpadli

St Louis, Patrick Kane Profimedias
Hokejisti Chicago Blackhawks, branilci naslova v severnoameriški NHL, so izpadli že v prvem krogu. V odločilni sedmi tekmi so izgubili z ekipo St. Louis Blues s 2:3.

V 49. minuti je dvoboj med Blues in Blackhawks odločil Troy Brouwer, ki je leta 2010 Stanleyjev pokal osvojil prav s Chicagom. St. Louis bo v drugem krogu končnice igral z Dallasom.

St. Louis je v prvem delu tekme povedel z goloma Jorija Lehtere (1.) in Coltona Parayke (14.), Marian Hossa (19.) in Andrew Shaw (24.), ob igralcu več na ledu, pa sta poskrbela za izenačenje. Po golu Brouwerja, ta je v končnici zadel prvič po maju 2013, je sledil nalet Chicaga. Brian Elliott v vratih St. Louisa je za napadalce ostal nerešljiva uganka in svojo ekipo po štirih letih suše pripeljal v drugi krog odločilnega dela prvenstva.

V drugi tekmi večera so igralci Nashville Predators ugnali Anaheim Ducks s 3:1 in izsilili odločilno sedmo tekmo. Ta bo v noči na četrtek v Anaheimu, s čimer se bo končal prvi krog končnice. Mattias Ekholm (29.) in James Neal (38.) v drugi ter Shea Weber (60.) v tretji tretjini so zadeli za Nashville, s 26 obrambami pa je v golu blestel tudi Pekka Rinne. Častni gol za Anaheim je v 40. minuti dosegel Ryan Kesler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.